Imatge de quatre bombers voluntaris del Pont de Suert parlant a la sala de control aquest dissabte 1 de juliol del 2017 (horitzontal)
Imatge de quatre bombers voluntaris del Pont de Suert parlant a la sala de control aquest dissabte 1 de juliol del 2017 (horitzontal)

CCOO creu que la solució pel Parc de bombers de el Pont de Suert és un dotació mixta

ACN El Pont de Suert.-CCOO creu que la solució definitiva pel difícil d'efectius al Parc de bombers del Pont de Suert passa per la creació d'un Parc de Bombers mixt; format per bombers funcionaris i bombers voluntaris. El sindicat argumenta que amb 24 bombers podrien garantir un servei mínim de cobertura els 365 dies de l'any, i complementant-ho amb els bombers voluntaris actual. CCOO diu que en caràcter urgent es podria fer amb comissions de servei oferides a bombers de tot Catalunya. Aprofitant, per cobrir els llocs que deixin els bombers que agafin les comissions, es podria apel·lar a la nova promoció de bombers que acabaran el seu procés de formació aquest any. El sindicat afirma que la Direcció General ja ha resolt altres obertures de parcs amb solucions provisionals.

L'Agrupació de Bombers de la Generalitat de CCOO diu que vol donar solucions definitives a problemes enquistats des de fa massa temps i explica que les emergències a les Terres de Ponent ''estan per sota dels estàndards plantejats per les direccions del Cos de Bombers'', que són els 20 minuts de resposta màxima en qualsevol emergència en tots els punts del territori del nostre país. Per solucionar definitivament està la manca de bombers al Pont de Suert, com un dels territoris més aïllats (una hora l'ajut més proper), afirma el sindicat. CCOO ha demanat a la Direcció General que atengui aquestes demandes i ''solucioni definitivament'' aquesta situació ''tan extrema que posa en risc'' tant als bombers voluntaris, com a la població en general.

Anar al contingut