Una classe de la Universitat de Barcelona buida durant la darrera vaga
Una classe de la Universitat de Barcelona buida durant la darrera vaga (Foto: ACN)
Madrid

CCOO confirma el 14 de novembre com la data de la vaga general

El sindicat Comissions Obreres anuncia una vaga general a l'estat espanyol per al 14 de novembre. Aquesta vaga coincideix amb l'aturada general anunciada pel sindicat majoritari portuguès i podria expandir-se a altres països europeus, sobre tot del sud del continent.

RedaccióActualitzat
El sindicat Comissions Obreres anuncia una vaga general a l'estat espanyol per al 14 de novembre.

En declaracions als mitjans durant la celebració del Consell Confederal de CCOO, el secretari de Comunicació del sindicat, Fernando Lezcano, ha explicat que el 14 de novembre, dimecres, es farà la "primera vaga ibèrica de la historia", ja que que la convocatòria espanyola coincidirà amb l'aturada general anunciada pel sindicat majoritari portuguès, la Confederació General de Treballadors de Portugal (CGTP).

Lezcano ha afegit que la vaga té "àmplies possibilitats" d'expandir-se a altres països europeus, "sobretot del sud i especialment en el cas de Grècia", ha puntualitzat.

La data coincideix amb la jornada de mobilització a tota la UE acordada per la Confederació Europea de Sindicats (CES), com pretenien CCOO i la UGT.

Lezcano també ha anunciat que CCOO portarà la seva decisió a la reunió de la Cimera Social que se celebra aquesta tarda i ha volgut destacar que CCOO no té por del fracàs de la vaga. Ha advertit que no convé prejutjar el resultat de l'aturada general, "no fos cas que algú s'endugués una sorpresa".

També ha afegit que si els sindicats recorren a aquesta mesura és "perquè no hi ha cap altre remei". "Què més hem d'aguantar, quant temps més hem d'esperar?", s'ha preguntat.

Lezcano ha explicat que la finalitat de la convocatòria és aconseguir que es modifiquin les polítiques econòmiques que vénen de la UE i que apliquen els governs dels estats membres, ja que, en la seva opinió, després de dos anys i mig de polítiques d'austeritat, tots els països que les "pateixen" estan pitjor que abans. També ha dit que "no hi ha cap possibilitat de remuntar la situació econòmica".
Anar al contingut