Barcelona

CCOO calcula que el 75% dels immigrants que treballen a Catalunya estan legalitzats

El 75% dels treballadors immigrants a Catalunya es trobaven en situació legal el primer semestre del 2006, segons dades extretes per CCOO de les oficines del centre d'informació per a treballadors estrangers. Aquesta xifra suposa 34 punts més respecte el mateix període de l'any anterior. Així, el percentatge d'estrangers irregulars ha descendit del 59,4% registrat en el primer semestre del 2005 al 25% dels primers mesos d'aquest any.

Actualitzat
El secretari d'immigració de CCOO de Catalunya, Ghassan Saliba, ha assenyalat que el procés de regularització del 2005 ha estat el responsable de la reducció del percentatge d'irregulars el primer semestre d'aquest any i del descens de l'economia submergida, que ha passat de representar el 59,9% dels treballadors estrangers el primer semestre del 2005 al 24% al juny d'aquest any.

Saliba, que ha qualificat d'"alarmant" el pes dels immigrants que l'any passat treballaven sense permís i sense contracte, ha afegit que les denúncies per irregularitat presentades pels mateixos treballadors seran una "via molt important" per a la regularització dels estrangers.

Amb l'objectiu de reduir el percentatge d'irregulars a Catalunya, el secretari d'immigració de CCOO ha destacat la "necessitat" de reformar la llei d'estrangeria perquè prevegi més flexibilitat en els mecanismes de regularització. Malgrat això, Saliba ha destacat que a més de la regularització és important també "fer política d'integració i millorar les condicions dels treballadors".

Amb aquest objectiu, Saliba ha demanat una major implicació d'Inspecció de Treball per millorar les condicions de feina dels treballadors. Advoca també perquè sindicats, patronal i administració apliquin la no-discriminació dels estrangers ni en l'accés al treball ni en la formació. Finalment, ha donat prioritat a la necessitat d'aconseguir el màxim de treballadors estrangers entre els representants sindicals, ja que actualment les llistes només preveuen 400 delegats immigrants, dels quals el 60% són de CCOO.
Anar al contingut