Pla mig de Juan Jiménez, secretari general d'indústria de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona. 26 de juliol del 2018. (Horitzontal)
Pla mig de Juan Jiménez, secretari general d'indústria de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona. 26 de juliol del 2018. (Horitzontal)

CCOO assegura que l'acord amb el Grupo Jorge no està subjecte als permisos d'obres

ACN Vic.- El sindicat CCOO ha assegurat que l'acord arribat amb el Grupo Jorge no està condicionat als permisos d'obres municipals. "És només laboral", ha insistit Jesús Ribera, secretari de Política Industrial de CCOO,, tot afegint que "no podem condicionar una cosa de la qual no som actors". No obstant això, sí que ha reconegut que al document final de la reunió "hi ha la manifestació" d'ampliar les instal·lacions de l'empresa. El pacte implicarà que 1.600 cooperativistes de Santa Eugènia de Berga (Osona) i Mollerussa puguin ser regularitzats entre el 31 de juliol i el 31 de desembre. Els 59 de l'escorxador de Santa Eugènia de Berga que es van quedar al carrer en no acceptar canviar de cooperativa podran ser readmesos. Els treballadors seran contractats per una Societat Limitada que farà d'empresa pont i que dirigirà el Grupo Jorge.

El sindicat CCOO ha afirmat que l'acord arribat amb el Grupo Jorge per laboralitzar la plantilla de les plantes de Santa Eugènia de Berga i Mollerussa en cap cas està condicionat a permisos d'obres municipals. Després que l'alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, qualifiqués la decisió de "xantatge", Jesús Ribera, secretari de Política Industrial de CCOO, ha afirmat que l'acord és estrictament "laboral". Reconeix, però, que en el document final de la reunió "l'empresa fa una manifestació de què voldrà fer inversions" però "com a sindicat només li podem demanar a alcaldessa que faci una lectura, res més", ha assegurat.Gonzalo Plata, secretari general de la Unió intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, ha insistit en el fet que el sindicat estarà "per garantir que l'acord es duu a terme". "Si l'alcaldessa creu que és un xantatge s'ho parli amb el Grup Jorge", ha afegit."Després de laboralitzar a 1.200 persones qui cregui que és dolent que s'ho faci mirar, vol dir que no li interessem aquestes persones", ha assegurat Plata. No obstant això, CCOO no ha volgut entrar a valorar l'absència d'UGT en l'acord final encara que sí que han lamentat que no hi hagin acabat estant.Quatre grans eixosL'acord signat es subdivideix en quatre grans eixos. Pel que fa a la laboralització dels empleats, seran contractats a través d'una empresa pont controlada al 100% pel Grupo Jorge. Preveu que les cooperatives hauran de deixar de funcionar abans del 31 de juliol i la situació dels treballadors haurà d'estar regularitzada abans de 31 de desembre. A més, afegeix el text, obre la porta al fet que les persones que es van quedar al carrer en no voler canviar de cooperativa, el febrer i l'abril d'enguany, puguin recuperar la feina.Pel que fa a l'estabilitat, l'acord preveu indemnitzacions extraordinàries en el cas que l'empresa opti per acomiadar els treballadors. Si esdevé durant el primer any serà de 4000 euros, el segon de 3.000 i el tercer de 2.000. Els diners s'afegiran a la part proporcional que els correspongui al temps treballat en l'empresa actual.En relació a la flexibilitat, el document també estableix com serà el calendari laboral.Finalment, el document preveu la creació d'una comissió de seguiment amb representants del Grupo Jorge, CCOO, de l' 'ad hoc' creat per la negociació i del departament de treball per vetllar que s'està complint l'acord. A partir de setembre i fins desembre es reuniran mensualment.

Anar al contingut