Cavalcada de Reis ben freda

Tingueu abrics, bufanda i guants preparats, la cavalcada de Reis serà freda

Néstor GómezActualitzat

S'acosten els Reis i l'anticicló es queda i es quedarà pel que resta de setmana. L'atmosfera es mou, les pertorbacions baixen de latitud, però marxen cap a Grècia. Catalunya segueix un dia més sota el paraigua de l'anticicló

La boira perd energia

La gran novetat del dia serà l'aparició del sol al sud del Segrià i a les comarques de les Terres de l'Ebre. Si bé la boira de bon matí serà tan densa i extensa com la de dimecres, s'espera que s'esvaeixi de cara al migdia i desaparegui del sud del pla de Lleida per efecte del vent de mestral. En canvi, l'absència de vent i de ventilació al nord del pla de Lleida pot fer persistir la boira tot el dia. A la resta del país, temps molt assolellat amb alguns núvols a la costa central. Bufarà la tramuntana a l'Empordà i el vent de nord a les cotes altes del Pirineu.

Cavalcada ben freda

El descens més important de les temperatures es donarà a les comarques del Pirineu, sobretot a alta muntanya, per l'arribada d'una petita llengua d'aire fred que lliscarà pel nord del Pirineu. La segona novetat del dia, pel que fa a les temperatures, és l'ascens de les màximes en els indrets on la boira s'aixequi i permeti que aparegui el sol. En cas contrari, si persisteix, les màximes amb prou feines tocaran els 5 ºC. A l'hora de la cavalcada, entre les 7 i les 9 del vespre, el fred serà ben viu a tot els país. Abrics, bufanda i guants seran imprescindibles per a l'espera del pas dels Reis. Aquestes són les temperatures que s'esperen a l'hora de la cavalcada.

I per Reis i la recta final de setmana...

El sol i les boires ens acompanyaran durant els pròxims dies. També tindrem vent del nord al Pirineu i de tramuntana a l'Empordà que agreujarà la sensació de fred.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut