Els Reis han arribat per mar a Tarragona
Els Reis han arribat per mar a Tarragona
Tarragona

Sirenes de vaixells i salves reben els Reis d'Orient a Tarragona

RedaccióActualitzat

Els Reis d'Orient ja han desembarcat a Tarragona. La cavalcada d'enguany compta amb la participació de 240 infants que ajuden Ses Majestats a repartir els 2.000 quilos de caramels, tots aptes per a celíacs.

Els tres Reis d'Orient han estat rebuts per les sirenes dels vaixells i barques del port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Reis Mags han encès bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. L'alcalde, la regidora de Festes i la presidenta de la Cavalcada de Reis els han rebut al Moll de Costa i Gaspar ha adreçat unes paraules als nens i nenes.

La calcada arrenca al carrer Reial. La comitiva està encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l'esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, seguida, entre d'altres, de les carrosses de l'Estel, la Sínia, el Dromedari, el Camell i l'Elefant. L'itinerari de la cavalcada, que aplega unes 25.000 persones, passa pel carrer Reial, la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova –on fa dos tombs–, el carrer de Sant Agustí, el carrer del Portalet i la plaça de la Font.

Cap a dos quarts de nou del vespre està prevista l'arribada a la plaça de l'Ajuntament al ritme dels clarins i timbales per saludar Ses Majestats. Finalment, l'alcalde els lliurarà les claus de la ciutat i Melcior adreçarà un missatge de pau als infants.

Enguany, els operaris han renovat la part posterior i el policarbonat de les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar. A més, s'ha substituït per leds la il·luminació de les principals carrosses que acullen nens i nenes. Aquesta mesura permet un estalvi del 60% del consum i una major seguretat, ja que aquest tipus de llum evita escalfament als vehicles.

Anar al contingut