Barcelona

Cautela entre els partits de l'oposició a l'espera de conèixer els detalls de Barcelona World

La major part de l'oposició considera que aquesta gran inversió és una bona notícia, sobretot per als partits d'esquerres, que s'oposaven al projecte d'Eurovegas. Però recorden que hi ha moltes incògnites.

RedaccióActualitzat
Les reaccions polítiques a l'anunci del macroprojecte Barcelona World no s'han fet esperar. La major part de l'oposició considera que aquesta gran inversió és una bona notícia, sobretot per als partits d'esquerres, que s'oposaven al projecte d'Eurovegas. Però recorden que hi ha moltes incògnites.

Una de les formacions que més s'ha oposat a la construcció d'Eurovegas a casa nostra, Iniciativa per Catalunya-Verds, s'ha felicitat perquè finalment Eurovegas no s'instal·li al país. El seu líder, Joan Herrera, ho ha atribuït a una victòria de la societat civil i ha assegurat que el govern ha presentat avui el nou projecte per tapar el fracàs que suposa no haver aconseguit captar el macrocomplex d'oci de Sheldon Adelson.

Pel que fa al nou projecte, l'ecosocialista ha destacat que a primer cop d'ull sembla que sigui molt igual al plantejat per Eurovegas i ha dit que esperen conèixer els detalls per valorar-ho amb més profunditat. De moment, però, ha destacat la trajectòria de l'empresari que l'impulsa, amb dues històries de bombolles immobiliàries a l'esquena.

Una argumentació semblant ha fet servir des del PSC Rocío Martínez-Sampere, que ha avisat que cal mirar la lletra petita, perquè encara hi ha moltes incerteses, i poden haver-hi riscos: "S'ha de tractar amb certa prudència fins que no coneguem tots els detalls de la inversió i la seva solvència perquè poden estar contaminats per Eurovegas. Això no pot ser una partida de pòquer. I el que no pot fer el govern és alimentar una nova frustració per tapar-ne una altra".

Oriol Junqueras, d'Esquerra Republicana de Catalunya, s'ha manifestat en termes similars per valorar la notícia d'aquesta inversió. Per una banda, satisfacció pel fet que Eurovegas no acabi ocupant els terrenys del Parc Agrari del Delta del Llobregat. Un triomf, ha dit, de la ciutadania.

Respecte al nou projecte, i a falta de saber-ne tots els detalls, el president d'ERC creu que serà positiu si aporta un turisme de qualitat i amb valor afegit. Tot i això, ha afirmat que s'hi mostraran en contra si es basa en l'especulació i hipoteca el futur del país.

Des del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho ha valorat positivament l'anunci del projecte tarragoní, però considera un "fracàs" del govern no haver aconseguit una inversió per a Barcelona i el Baix Llobregat. En aquest sentit, ha instat Mas a explicar per què no ha lluitat fins al final per Eurovegas, ja que per ella "no hi ha dues inversions incompatibles".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut