Els 9.000 euros i tot el material decomissat al grup criminal especialitzat en robatoris amb força a bars, l'octubre del 2016 (Horitzontal).
Els 9.000 euros i tot el material decomissat al grup criminal especialitzat en robatoris amb força a bars, l'octubre del 2016 (Horitzontal).

Cauen uns lladres que utilitzaven tapes de claveguera per rebentar portes de bars i buidar les escurabutxaques

ACN Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra van desmantellar entre els dies 25 i 26 d'octubre un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a bars. Els tres homes arrestats, de 21, 27 i 46 anys, se'ls relaciona amb almenys sis robatoris 'exprés' comesos en tan sols un mes al districte de Nou Barris de Barcelona. Els pispes utilitzaven tapes de clavegueram per trencar els vidres de les portes per accedir a l'interior dels locals i, un cop a dins, forçaven les màquines escurabutxaques per sostreure els diners en menys de dos minuts. Concretament, en un dels robatoris -comès el 30 de setembre- els agents van tenir coneixement, a través de diversos testimonis, que el dia abans dels fets tres individus van entrar al local com a clients, però amb una actitud molt sospitosa, ja que semblava que estaven controlant els accessos i les màquines escurabutxaques del local.

Un cop la investigació va permetre identificar aquestes persones, es va comprovar que tenien múltiples antecedents per robatoris d'idèntiques característiques. A més, es va detectar que vivien al mateix barri on s'havia produït el robatori. De fet, es va analitzar la zona propera als seus domicilis i es van poder concretar que en els darrers mesos s'havien realitzat diferents robatoris d'idèntiques característiques. La investigació va permetre llavors detectar que no només realitzaven robatoris a pocs metres dels seus domicilis, sinó que també es va tenir coneixement que havien protagonitzat un robatori a Premià de Dalt (Maresme). Per tot plegat, els dies 25 i 26 d'octubre, els agents van detenir-los 'in fraganti' quan estaven forçant els accessos d'un bar a Barcelona.Decomissats 9.000 euros i aparells electrònicsUn cop arrestats, els agents van fer dues entrades i registres judicials en els seus domicilis ubicats al barri de Torre Baró. Fruit d'aquestes entrades es van poder intervenir més de 9.000 euros, la roba, les eines i les lots utilitzades en els robatoris, passamuntanyes i diferents aparells electrònics. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts van passar a disposició judicial el 27 d'octubre i el jutge va decretar l'ingrés a presó.

Anar al contingut