Barcelona

Cauen un 50% les peticions de viatges de l'Imserso per visitar Catalunya

La demanda d'estades per a la primavera està aturada, pendent de la situació política

RedaccióActualitzat

Els viatges de l'Imserso cap a Catalunya han caigut un 50% per la incertesa derivada de la situació política i la percepció que hi ha un conflicte social, segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Agències de Viatges que comercialitzen aquestes minivacances per a jubilats.

Catalunya suposa fins a un 70% de l'oferta de l'Imserso, que són 1,35 milions de places. Es concentren a la Costa Brava, la Costa Daurada i Barcelona, i són les que s'esgoten sempre primer i fins i tot es fan llistes d'espera. Però això ha canviat radicalment a l'octubre, al novembre i al desembre, com ha explicat Núria Martínez, presidenta de l'Associació d'Agències de Viatges de Catalunya:

"Una de les parts d'Espanya on més aviat s'esgotaven les places, un dels principals destins turístics per als jubilats espanyols, pel clima i per la zona, és Catalunya, perquè té moltes coses per divertir-se, i ara queden moltes places lliures, un 50%, aproximadament".

La Maria, que ha agafat una estada per al desembre en un hotel de Lloret, per exemple, ho ha pogut constatar.

"Tens uns calendaris i si està en vermell, vol dir que està ple; si està en blau, que està en llista d'espera, i si està en verd, que està buit, i gairebé està tot en verd a qualsevol lloc de Catalunya. En canvi, jo vull anar a fora de Catalunya i està tot ple".

Núria Martínez atribueix la caiguda de les estades de jubilats de fora de Catalunya a la percepció que tenen sobre el que passa aquí, perquè els jubilats catalans continuen passant uns dies de descans tant dins com fora de Catalunya.

"Aquests sí que es mouen perquè són aquí i coneixen la realitat d'aquí. El jubilat que vol anar a la Costa Brava, per exemple, sap que no hi ha cap problema i sap que no es trobarà amb problemes de manifestacions, conflictes. Sí que hi ha reserves cap a fora de jubilats de Catalunya".

I de cara als pròxims mesos, s'està ajornant la contractació de viatges a Catalunya, hi ha un impàs i s'està a l'espera, a veure si la situació política es calma.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut