Cauen un 21% els contractes indefinits al 2013
Cauen un 21% els contractes indefinits al 2013
Barcelona

Cauen un 21% els contractes indefinits al 2013

L'any 2013 ha acabat amb prop de 300.000 contractes indefinits menys que l'any anterior. Acaba el 2013 amb un descens del 21% dels contractes indefinits. Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya alerten que augmenta la precarietat laboral.

RedaccióActualitzat

Acaba el 2013 amb un descens del 21% dels contractes indefinits. L'any que hem deixat enrere ha acabat amb prop de 300.000 contractes d'aquest tipus.

En total, a l'Estat, han augmentat un 6% els contractes temporals, així doncs s'han firmat prop de 850.000 contractes més d'aquest tipus que l'any anterior. Ara bé, són, precisament, les ocupacions de temporada les que han permès trobar feina a moltes persones aquests dies.

Des del govern, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, ha remarcat que a Catalunya s'han signat durant aquest any 2 milions de contractes, tot i que ha admès que la majoria són temporals, a causa del caràcter cíclic de l'economia catalana, basada en el sector serveis i sobretot el turisme. Així, durant el desembre el 90% dels contractes van ser temporals, per  la campanya de Nadal.

Justament aquest divendres hem conegut el descens del nombre d'aturats a Catalunya. El 2013 s'ha tancat amb 625.000 aturats i al desembre s'ha reduït de més de 13.400 persones, una davallada que no es produïa des de l'any 2006.

Amb aquestes dades a les mans, el governs català i espanyol es mostren optimistes i pronostiquen que en poc temps es crearà ocupació neta. Ben al contrari és el que creuen els sindicats.

Els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya denuncien que la reducció de les xifres oficials de l'atur registrat "no es tradueix en creació d'ocupació". Tot i finalitzar l'any amb un atur registrat inferior al de l'any 2012, "l'increment de la contractació temporal i la caiguda de l'afiliació a la Seguretat Social ens tornen a la realitat: no es redueix l'atur, sinó el nombre de persones en situació d'atur registrades oficialment i augmenta la precarietat laboral", informa la UGT en un comunicat.

Des de Comissions Obreres de Catalunya, diuen que aquestes xifres responen a una baixada de la població activa i lamenten que aquesta reducció no s'hagi traduït en creació d'ocupació. A més, la portaveu del sindicat, Dolors Llobet, afegeix que els contractes que s'han fet "són precaris" i apunta que malauradament aquestes situacions "no es tradueixen amb més ocupació sinó amb més precarietat."

Anar al contingut