Un bateig a Caldes
Un bateig a Caldes
Terrassa

Cauen més d'un 30% els batejos a Catalunya en només 5 anys

La crisi econòmica, l'afebliment dels sentiments religiosos i la idea que quan els fills siguin grans ja ho decidiran ells són alguns dels factors del descens

RedaccióActualitzat

Els batejos a Catalunya han caigut més d'un 30% a Catalunya en només 5 anys. Segons dades dels principals bisbats consultades per Catalunya Ràdio, la baixada és més accentuada a les diòcesis de Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, on s'acosta al 40%. Aquest descens pràcticament dobla la caiguda de naixements entre el 2010 i el 2015.

La crisi econòmica i l'afebliment dels sentiments religiosos s'apunten com a possibles factors, com ha explicat Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya:

"Al món la religió cotitza a l'alça i aquí, en el món occidental, no als Estats Units, només a l'Europa occidental, cotitza a la baixa. D'això en diem secularització, afebliment dels sentiments religiosos, que no vol dir desaparició."

També cada vegada hi ha més famílies que opten per no batejar els fills i que ells mateixos quan siguin grans decideixin què volen fer.

Anar al contingut