Roses

Cau una xarxa d'explotació sexual de dones romaneses a Roses i Siurana d'Empordà

La Guàrdia Civil ha detingut dotze persones per captar dones a Romania i obligar-les a prostituir-se en dos clubs de Roses i Siurana d'Empordà. La xarxa presumptament oferia a les noies una feina inexistent i millors condicions de vida i, posteriorment, les obligava a exercir la prostitució en dos clubs de cites, el Flamingo de Roses i l'Up&Down de Siurana d'Empordà, per saldar un suposat deute que tenien amb els seus captors. Segons la policia, tot va començar amb la denúncia d'una de les noies, que era menor d'edat.

Actualitzat
Segons informa la policia, la investigació va començar amb la denúncia des de Romania d'una menor, que assegurava que havia estat capturada, portada a Espanya i explotada sexualment en dos prostíbuls de la província de Girona. Amb això, els investigadors van poder constatar que es tractava d'una xarxa il·legal de prostitució que s'emportava noies, fins i tot menors, de Romania i posteriorment les obligava a exercir la prostitució. Les despeses del viatge anaven a càrrec de l'organització, però posteriorment es convertia en el deute que la víctima contreia amb els seus captors.

El control sobre les noies per part dels detinguts era molt estricte perquè fins i tot les vigilaven i acompanyaven des dels clubs on les feien treballar fins als pisos que els tenien llogats.

Els primers controls d'estrangeria i documentació en aquests locals es van realitzar durant el setembre de 2010, quan van ser detingudes quatre persones i es va poder comprovar la presència en els prostíbuls de la menor denunciant, en ser trobada una fotocòpia de la carta d'identitat romanesa falsificada per ocultar la seva veritable identitat.

L'operació ha acabat amb dotze persones detingudes, cinc de les quals són de nacionalitat espanyola i la resta romanesa, acusades d'un delicte de pertinença a l'organització criminal, tràfic de persones i relatiu a la prostitució. Dues persones més també han estat imputades pels mateixos delictes.



Anar al contingut