Els Mossos han desarticulat l'organització, que distribuïa la droga per Europa
Els Mossos han desarticulat l'organització, que distribuïa la droga per Europa
Tarragona

Cau una xarxa de tràfic internacional de marihuana a Tarragona

En l'operació s'ha detingut deu persones que haurien distribuït la droga a diversos països europeus, a més de cocaïna i haixix a altres punts de l'Estat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana amb base a la demarcació de Tarragona. L'operació policial ha permès detenir deu persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i per pertinença a organització criminal. Segons els Mossos, els detinguts són vuit homes d'entre 25 i 43 anys —sis de nacionalitat espanyola, un dominicà i un francès—, i dues dones, una espanyola i una dominicana. La investigació va començar el maig de l'any passat i ha culminat fa uns dies.

El grup, que treballava des de Tarragona i també des de la Selva del Camp i Mont-roig del Camp (al Baix Camp), distribuïa la droga a diversos països europeus, principalment França, però també portava cocaïna i haixix a diferents punts de l'Estat. La xarxa utilitzava furgonetes correu per traslladar la droga fins al punt des d'on s'havia de fer la distribució al consumidor final.

En els diversos escorcolls que s'han fet, els Mossos han intervingut 30.000 euros, uns 30 quilos d'haixix, 500 grams de marihuana, 15 quilos de cabdells, una pistola de tir olímpic i una arma del calibre 38. El jutge instructor ha decretat presó per a quatre dels integrants i llibertat amb càrrecs per als altres sis.

Anar al contingut