Arenys de Mar

Cau una xarxa de narcotraficants que operava al Maresme

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa de narcotràfic que operava en diversos municipis de l'Alt Maresme. Els detinguts, tots d'origen africà i veïns de Malgrat de Mar, Tordera, Blanes i Pineda de Mar, estan acusats d'adulterar i posteriorment distribuir cocaïna i heroïna en camins i polígons industrials de les localitats. L'operació es va donar per tancada a finals de novembre, i en total s'han decomissat més de quatre quilos de les dues substàncies.

Actualitzat

La investigació va començar el mes de març, quan la comissaria d'Arenys de Mar va rebre informació sobre un grup de persones que suposadament es dedicaven al tràfic i distribució de drogues a petita i mitjana escala per la zona. Els primers detinguts pels Mossos d'Esquadra, el mes de juny, van ser Bakary C., gambià de 56 anys, i Saiba C., de 42, acusats de vendre cocaïna i heroïna en zones allunyades dels nuclis de Tordera, Blanes i Malgrat de Mar.

Els Mossos d'Esquadra no van donar per tancada la investigació, i el mes d'octubre van arrestar a l'aeroport de Girona Salia K., de 41 anys i nascut a Mali, i Mariama N., gambiana de 28 anys, quan viatjaven amb més de 800 grams d'heroïna amagada a la sola de les sabates.

L'últim episodi del cas, que segons els Mossos dóna per desmantellada l'organització, va tenir lloc el 29 de novembre a Malgrat, amb la detenció de dos veïns del municipi d'origen gambià, Bakari D. i Saihuna J., i a Pineda de Mar, on es va arrestar Ismaila D., guineà de 37 anys resident a la localitat. Durant el registre dels seus domicilis es van confiscar 693 grams d'heroïna, 325 de cocaïna, substàncies per adulterar, utensilis per a la seva manipulació i 12.500 euros en efectiu.

Anar al contingut