Sabadell

Cau una banda de lladres d'autopista a qui imputen més de cent robatoris a l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra han detingut una quinzena de persones acusades de robar als conductors de l'autopista AP-7 durant l'estiu. Els detinguts robaven des de diners en metàl·lic fins a vehicles de luxe en el tram de l'autopista entre Martorell i Sant Celoni. La policia considera que operaven, en alguns casos, de manera organitzada. Entre els delictes que se'ls imputen, destaquen els d'associació il·lícita, robatori amb violència i falsificació de document públic. Alguns havien estat detinguts desenes de vegades pel mateix tipus de delicte. A part dels 15 detinguts n'hi ha 19 més en cerca i captura.

Actualitzat
El "modus operandi" que feien servir és el mateix que el de l'anomenada "banda dels peruans". De fet, tots els imputats són d'aquesta nacionalitat. Utilitzaven un cotxe robat per seguir la víctima, gairebé sempre turistes estrangers, i li llançaven algun objecte per aconseguir que es parés al voral de l'autopista per comprovar una suposada anomalia al vehicle. Amb l'excusa d'oferir-li ajuda, i mentre el conductor i un dels assaltants es miraven la part posterior del vehicle, un altre dels delinqüents li robava els objectes que tenia als seients. Després fugien a tota velocitat. Si hi havia algun tipus d'oposició no dubtaven a utilitzar la força contra les víctimes.

La policia autonòmica anava, des del juny, al darrere de la pista dels responsables de més de cent delictes, entre furts, robatoris amb violència i falsificació de document públic.

La investigació, anomenada "cas Pista", ha permès registrar cinc domicilis de Barcelona, San Joan Despí, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat. Se'ls han intervingut més de 18.000 euros en diners, joies valuoses, centenars de telèfons mòbils i aparells electrònics, a més d'objectes personals. També s'han recuperat dos cotxes de gamma alta amb els quals presumptament haurien comès els robatoris.

L'operació continua oberta amb noves línies de treball i no es descarten més detencions.
Anar al contingut