Un dels ordinadors decomissats en l'operació contra el grup de cibercriminals
Un dels ordinadors decomissats en l'operació contra el grup de cibercriminals
Santa Perpètua de Mogoda

Cau un grup de cibercriminals que fabricava eines per infectar milers d'ordinadors

Dos dels detinguts són al Regne Unit i els altres tres, a Espanya, i un dels escorcolls s'ha fet en un domicili de Santa Perpètua de Mogoda

Actualitzat

Una operació internacional, coordinada per l'Europol, ha acabat amb una important xarxa de creació de "malware" informàtic. S'han detingut tres persones a l'estat espanyol i dues al Regne Unit. S'han fet escorcolls a Santa Perpètua de Mogoda, a Las Palmas i a la ciutat britànica de Liverpool.

Els detinguts haurien creat "cryters", que són eines per modificar l'aspecte dels virus perquè no siguin detectats com a sospitosos pels programes antivirus. Aquestes eines s'haurien promocionat i comercialitzat a través de fòrums de pirates informàtics.

Les eines es feien servir per distribuir troians de control remot i "keyloggers", o portes enrere, per agafar el control total de l'ordinador de la víctima, fent malbé o robant tot tipus d'informació privada, incloent-hi l'obtenció de les contrasenyes del correu electrònic, xarxes socials o banca en línia.

Les tarifes es basaven en el recompte d'infeccions aconseguides i es pagaven en bitcoins.

 

La investigació es va iniciar a finals del 2015 per part de l'Europol, amb la participació activa d'investigadors espanyols i britànics especialitzats en la matèria.

Anar al contingut