Madrid

Cau un 8% la demanda de treballadors qualificats a Espanya

Un estudi d'Infoempleo diu que en l'últim any a Espanya s'ha reduït un 8% l'oferta d'ocupació qualificada. Per comunitats, Madrid és la primera en ofertes d'aquest tipus i Catalunya la segueix de molt a prop després d'haver augmentat aquesta demanda. En el tercer lloc se situa el País Basc, que ja ha superat de llarg Andalusia. El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha assistit a la presentació de l'informe a Madrid, i ha tornat a reconèixer davant d'un auditori ple d'empresaris i d'alts directius que la situació econòmica està afectant i molt l'ocupació. Amb tot, ha insistit que la situació es deu a la "crisi global".

Actualitzat
El ministre Celestino Corbacho ha reconegut que l'atur afectarà de ple Espanya. No obstant això, Corbacho ha volgut defensar-se d'algunes crítiques que ha rebut respecte a la seva responsabilitat en l'augment de l'atur.

Qui en té la culpa?

"Aquesta és una crisi que supera fins i tot els governs-nació, i ja no diguem un ministre d'un estat-nació", ha dit en referència a ell mateix. "El treball el crea l'economia i el destrueix l'economia", ha continuat Corbacho, que s'ha defensat d'aquesta manera d'"algunes anàlisis que parlen com si la ocupació l'hagués de crear el ministre de Treball".

Evolució de la demanda qualificada

Madrid continua al capdavant de la demanda de treballadors qualificats. Però mentre en els últims mesos n'ha disminuït la demanda, a Catalunya ha augmentat i queda molt a prop de la capital espanyola. En el tercer lloc se situa el País Basc, que ja ha superat de llarg Andalusia.

Qui es busca?

Infoempleo també indica que ara les empreses busquen gent més ben preparada que no pas experimentada, es valoren molts els idiomes, inclosos els autonòmics, i ha augmentat la demanda de llicenciats en humanitats per trobar un punt de vista diferent, però complementari, al dels seus executius.
Anar al contingut