Barcelona

Cau un 20% la compravenda de pisos a Catalunya durant el segon trimestre de l'any

L'activitat immobiliària ha baixat en picat en els darrers mesos. Així ho constaten les dades fetes públiques pel Col·legi de Registradors, segons les quals en l'últim any la compravenda d'habitatges ha caigut més d'un 15% a Catalunya. La davallada encara s'accentua més si només es tenen en compte les dades del segon trimestre de 2007, quan es van fer un 20% menys de transaccions immobiliàries que en el mateix període de l'any anterior. Al conjunt de l'Estat, la baixada ha estat una mica inferior, d'un 11,55% en el segon trimestre de l'any.

Actualitzat

Sigui com sigui, l'import que es demana d'hipoteca continua creixent. A Catalunya, els nous crèdits pugen a 186.000 euros de mitjana, a un interès del 4,75% i per un període de 29 anys i 3 mesos. Tan sols fa un any, la gent s'havia d'endeutar per 15.000 euros menys. A més, l'interès mitjà que abonaven per les seves mensualitats era del 3,58% i el termini per pagar es reduïa als 28 anys. Per si això fos poc, ara la part del sou que s'hi ha de destinar arriba al 57%, quan al 2006 per aquestes mateixes dates no superava el 49%.

Només la Comunitat de Madrid passa per davant de Catalunya en el dubtós honor d'encapçalar aquesta estadística. Els madrilenys han de demanar una mitjana de 223.000 euros per aconseguir comprar la seva pròpia vivenda, i el període de pagament s'allarga fins als 29 anys i 10 mesos. A més, els madrilenys són els espanyols que paguen més diners per la seva hipoteca, més de 1.000 euros. Els catalans no se situen gaire lluny, amb 981 euros.

Anar al contingut