Recepció d'un hotel
Recepció d'un hotel
Barcelona

Cau un 13% la facturació hotelera a Barcelona a l'octubre

El Gremi d'Hotels de Barcelona ho atribueix sobretot a la inestabilitat política

RedaccióActualitzat

Els hotelers de Barcelona estan preocupats per la caiguda important de reserves a la ciutat. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, assegura que el mes passat les reserves van baixar un 13%. I ho atribueix en gran part a la inestabilitat política. Altres factors que també han pogut afectar la imatge de la ciutat són, segons Clos, l'atemptat del 17 d'agost a la Rambla, la vaga que hi va haver a l'estiu a l'aeroport del Prat i els actes de vandalisme contra el sector.

El Gremi d'Hotels està especialment amoïnat pel turisme de negocis, que és el que fa les reserves de manera més anticipada, i assegura que hi ha operadors que demanen que Barcelona s'abstingui de presentar candidatura per organitzar congressos i esdeveniments internacionals.

Sobre les dades de l'octubre, el president del gremi calcula que l'ocupació als hotels ha baixat fins al 83%, quan l'any passat era del 90%. I això que aquest any el preu de les habitacions ha caigut 9 euros.

Els hotelers preveuen que la tendència es mantindrà els pròxims mesos. Afirmen que les reserves de cara al Cap d'Any han disminuït un 40% i pronostiquen que el Mobile World Congress del 2018 serà el primer de la història en què no augmentarà el nombre d'habitacions.

Per corregir aquesta situació, el president dels hotelers ha anunciat una campanya conjunta amb altres operadors per rellançar la imatge de Barcelona i ha demanat a les administracions que doblin la inversió en promoció provinent de la taxa turística. Al consistori barceloní li reclama que arribi als set milions d'euros.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut