Madrid

Cau fins al 5% el nombre de menors irregulars d'origen marroquí

El nombre de nens i joves marroquins que han arribat clandestinament al territori espanyol ha disminuït dràsticament segons la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Consuelo Rumí. La secretària d'Estat ha informat que si el 2005 representaven el 90% de tots els menors que arribaven clandestinament, actualment suposen només el 5%.

Actualitzat
Rumí ha fet públiques aquestes dades en una roda de premsa a la qual també hi assistien el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, i el governador i director d'Inmigració i Vigilància de fronteres del Ministeri d'Interior marroquí, Khalid Zerouali. Segons Rumí, el descens en l'arribada de menors immigrants en situació irregular es deu al fet que el Marroc "ha fet un esforç de suport als menors en situació de vulnerabilitat amb resultats visibles". Per donar suport a aquests esforços, Consuelo Rumí ha informat que a finals d'aquest mes s'inauguraran dos centres d'acollida de menors repatriats impulsats pel govern espanyol on es garantirà la seva "formació i reinserció". La secretària d'Estat ha informat a més, que en el que va d'any, l'arribada de nens marroquins ha caigut un 20%, el mateix percentatge que en tot el 2008.

Per altra banda, Rumí també s'ha referit a les xifres globals d'immigració procedent del regne alauita: dels 5.959 immigrants interceptats fins al 30 de setembre en aigües mediterrànies, "tan sols 307 eren d'origen marroquí" i ha destacat els "resultats satisfactoris" de la lluita contra la immigració clandestina per part del govern marroquí. El seu representant, Khalid Zerouali, ha insistit en aquest punt i ha assegurat que el seu país "ha reduït els fluxos migratoris il·legals a nivells mínims", arribant a una retallada d'un 68% en el nombre de sortides d'irregulars des de les seves costes.
Anar al contingut