Els quatre detinguts acusar d'explotar dones nigerianes han quedat en llibertat amb càrrecs
Els quatre detinguts acusar d'explotar dones nigerianes han quedat en llibertat amb càrrecs
Vic

Cau a Vic una xarxa que portava dones nigerianes per explotar-les sexualment

Els quatre detinguts les enganyaven prometent-los una feina estable i les sotmetien a rituals de vudú per garantir-ne el silenci

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Vic una organització criminal que es dedicava a portar dones nigerianes per explotar-les sexualment. Els prometien una feina estable i ben remunerada i un cop arribaven a Catalunya les obligaven a prostituir-se per pagar les despeses del viatge.

L'operació ha permès detenir quatre persones que haurien explotat com a mínim tres dones. El grup sotmetia les víctimes a rituals de vudú per garantir el seu silenci.

Els detinguts, que tenen entre 37 i 43 anys, estan acusats de tràfic d'éssers humans, immigració clandestina i delictes contra els drets dels treballadors.

La investigació va començar per la denúncia d'una dona amenaçada per un grup de compatriotes que l'havia obligat a prostituir-se durant tres anys, des que el 2011 l'havia portat a Vic amb la falsa promesa d'una feina estable i ben remunerada.

Els proxenetes, que la van obligar a exercir en diverses ciutats catalanes i europees, li feien saldar un deute de 50.000 euros en concepte de despeses. La dona es va poder escapar, però quan va tornar a Vic van reprendre les amenaces.

Els investigadors van acreditar que, com a mínim, l'organització hauria explotat dues dones més.

Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut