Representants d'Òmnium i l'Assemblea Nacional durant la presentació d'El Clauer.
Representants d'Òmnium i l'Assemblea Nacional durant la presentació d'El Clauer.
Barcelona

Catorze entitats presenten un lloc web per difondre les claus de la independència de Catalunya

Catorze entitats, entre les quals hi ha Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional, presenten un lloc web amb l'objectiu d'oferir un argumentari per respondre "totes les preguntes que el debat sobre la possibilitat d'un estat propi per a Catalunya ha generat".

RedaccióActualitzat
Catorze entitats s'han unit per crear un lloc web que sintetitzi les claus d'una hipotètica independència de Catalunya. ElClauer.cat vol ser "una eina que respongui totes les preguntes que el debat sobre la possibilitat d'un estat propi per a Catalunya ha generat" i, per aquest motiu, recull un argumentari de les raons que, segons els impulsors, justifiquen la independència.

L'espai neix amb la voluntat "d'aportar arguments a través de la raó", mitjançant "informació i dades contrastades". El clauer vol ser una eina que permeti obrir "de bat a bat la porta a l'exercici democràtic de la plena dignitat com a nació".

El lloc web ofereix respostes a 70 preguntes que el debat sobre la possibilitat que Catalunya es converteixi en estat ha generat i pretén, sobretot, convèncer els indecisos. Les preguntes van des del paper del castellà en una Catalunya independent fins a quina lliga jugarien el Barça i l'Espanyol, passant per desenes de qüestions més sobre economia, cultura, infraestructures o estat del benestar.

Durant la presentació de la iniciativa, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha destacat que s'ha de denunciar com de malament viuen els catalans dins de l'estat espanyol, però també anunciar com de bé es viurà en un futur estat català. Entre les entitats impulsores, a més d'Òmnium, hi ha l'Assemblea Nacional, el Col·lectiu Emma, el Centre Català de Negocis o la Plataforma per la Llengua, entre d'altres.
Anar al contingut