Barcelona

CatalunyaCaixa i Unnim desmenteixen la intervenció del Banc d'Espanya

Catalunya Caixa i Unnim han desmentit a l'Agència Catalana de Notícies que el Banc d'Espanya tingui decidit intervenir les dues entitats, tal com publica en l'edició d'aquest dimarts "El Periódico de Catalunya". Segons el rotatiu, les dues entitats, a més de la CAM i Nova Caixa Galícia, serien nacionalitzades aquest estiu, a través d'una nova fase d'injecció de fons públics a través del FROB, el fons de reestructuració bancària, en no haver aconseguit els fons privats necessaris per recapitalitzar-se.

Actualitzat
Segons aquest diari, el Banc d'Espanya tindria decidit avançar la nacionalització de les entitats que no hagin aconseguit els fons privats necessaris per recapitalitzar-se. Tot i que el termini legal que marca el FROB per entrar a les entitats és a finals de setembre, com a mínim en quatre entitats aquesta nacionalització arribaria abans, a l'estiu.

La primera de rebre novament diners públics seria la CAM, amb 2.800 milions d'euros. CatalunyaCaixa i Unnim serien nacionalitzades a l'agost, amb uns 1.718 milions i 568 milions, respectivament. Per últim, Nova Caixa Galícia rebria els fons al setembre.


Anar al contingut