CatalunyaCaixa descarta sortir a borsa abans d'un any.
CatalunyaCaixa descarta sortir a borsa abans d'un any.
Barcelona

CatalunyaCaixa demanarà al FROB més de 1.700 milions d'euros per complir els nivells de solvència

CatalunyaCaixa demanarà al Fons de Reestructuració Bancària, el FROB, els més de 1.700 milions d'euros que li calen per superar els nivells de solvència que demana el govern espanyol. El Consell d'Administració de l'entitat ha optat per aquesta fórmula, que comporta una nacionalització parcial i temporal de l'entitat. CatalunyaCaixa s'ho planteja com una solució a curt termini, mentre estudia alternatives per atreure inversors privats que substitueixin els diners del FROB. El que descarta és sortir a borsa abans d'un any.

Actualitzat
El Consell d'Administració ha decidit també crear un banc per traspassar-li el gruix de la seva activitat financera. L'entitat es planteja fórmules com l'entrada dels empleats en el capital, l'emissió de deute entre els clients o combinar negocis amb altres entitats. El que ha descartat és una emissió d'accions. Almenys l'any que ve. De moment, no se sap la participació que CatalunyaCaixa tindrà en aquest banc.

L'entitat diu que amb aquest procés de capitalització i els diners aconseguits amb la venda de les accions de Repsol el seu nivell de solvència arribarà al 10,4% i se situarà entre els millors d'Europa.


Anar al contingut