Barcelona

CatalunyaCaixa creu que tindrà pèrdues i demana que s'avanci el procés de subhasta

L'entitat CatalunyaCaixa, controlada des de fa temps pel Banc d'Espanya, vol accelerar el seu sanejament perquè abans de l'estiu se subhasti i se la quedi una altra entitat. En un comunicat, CatalunyaCaixa explica que vol accelerar el procés de substitució del FROB en el seu capital i que es vol avançar, vist l'interès que hi ha al mercat. També ha parlat de diverses entitats financeres i grups bancaris que mostren un elevat interès per CatalunyaCaixa per la seva penetració a Catalunya, el seu volum de negoci i la seva potència comercial.

RedaccióActualitzat
La quota de mercat a Catalunya està entre el 14 i el 18%, segons la variable que es tingui en compte. Aquest és un dels al·licients que l'entitat posa sobre la taula per tal de garantir inversors que justifiquin l'acceleració del procés, però n'hi ha més, com ara la fortalesa de la seva marca, amb un 83% de coneixement entre la població; o el fet d'haver completat la primera fusió en un temps rècord i propiciar sinergies superiors als 150 milions d'euros.

Als possibles interessats a quedar-se CatalunyaCaixa, l'entitat catalana els avisa que farà una aportació extraordinària de dotacions contra el compte de resultats del 2011 per tal de deixar la caixa el màxim de sanejada possible i netejar el problema immobiliari que arrossega. L'entitat justifica que precisament aquest esforç la podria fer entrar en pèrdues, però que és necessari per trobar nous socis o encarar un procés de venda.

Amb tot, creu que tot i els esforços tancarà el 2011 amb pèrdues i per aquest motiu ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV) que ha decidit no pagar els interessos que hauria d'abonar als seus clients els dies 28 i 30 d'aquest mes. Aquests interessos corresponen a les accions preferents i al deute subordinat de molts dels seus clients.

En aquest sentit, segons CatalunyaCaixa, accelerar el procés també agilitzarà el canvi de les participacions preferents per un altre producte financer. Per tot plegat vol accelerar el procés d'incorporació d'un nou inversor i configurar-se en un grup financer abans de l'estiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut