Catalunya va perdre 31.000 milions d'euros en dipòsits des de l'1-O

RedaccióActualitzat

Les tensions polítiques i socials de la primera setmana d'octubre van fer que es preocupessin alguns clients dels bancs que operen a Catalunya i van provocar el trasllat de la seu social de Caixabank i Sabadell cap al País Valencià. Molts van activar els comptes mirall, on els diners dipositats consten comptablement en una oficina de fora de Catalunya, però l'operativa es continua fent des de la mateixa que tenia el client.

I això explica, en part, que, si el setembre, a Catalunya, segons dades del Banc d'Espanya, hi havia més de 184.000 milions d'euros dipositats en bancs, en tres mesos, n'hi havia 31.400 menys que es van enviar cap a altres llocs.

 

 

 

La comunitat que va tenir més increment d'ingressos va ser el País Valencià. D'aquests, més de 7.000, prop de 6.000 milions, segons ha pogut saber TV3, correspondrien a comptes mirall de clients del Sabadell.

L'altra comunitat veïna, Aragó, també es va beneficiar d'això i va incrementar més de 2.500 milions el seu pot de dipòsits. També van pujar el País Basc i Andalusia.

A Madrid també cauen els dipòsits

Però no tot és conseqüència directa de la política. Altres comunitats, com Madrid, també perden dipòsits, encara que no pas amb la mateixa intensitat. Hi té a veure també que molts estalviadors van optar per deixar els dipòsits i invertir els diners en fons d'inversió.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut