Bandera blava a Calella de Palafrugell a la Costa Brava. (Foto: ACN)
Bandera blava a Calella de Palafrugell a la Costa Brava. (Foto: ACN)
Madrid

Catalunya, tercer territori d'Espanya amb més platges amb bandera blava

Galícia i el País Valencià lideren el rànquing; a Catalunya en tindran 89 platges, una menys que l'any passat

RedaccióActualitzat

La bandera blava onejarà a 89 platges catalanes aquest estiu, el que representa una menys que l'any passat. Catalunya és el tercer territori d'Espanya amb més banderes blaves, per darrere de Galícia, amb 123, i del País Valencià, amb 120, però per davant d'Andalusia, que n'ha obtingut 81.

Per comarques, Tarragona ha estat la que més distincions ha rebut i manté les 38 banderes de l'any passat, seguida de Girona, que també manté les 28 del 2013. Mentrestant, la demarcació de Barcelona en perd una i passa de tenir-ne 24 a 23.

Rècord a les platges espanyoles

En una de cada cinc platges espanyoles onejarà aquest estiu la bandera blava i una de cada sis banderes blaves que onegen en el món seran aquest estiu al litoral espanyol.

Espanya es manté al capdavant de l'hemisferi nord pel que fa a no,bre de banderes blaves, seguida de França (469), Turquia (419), Grècia (417) i Itàlia (333). El 2014 ha aconseguit 681 banderes blaves (573 a platges i 108 a ports esportius) i registra el seu millor resultat històric després de sumar 23 banderes en platges i 11 en ports esportius.

Pel que fa a les 573 platges premiades, Espanya es troba al capdavant dels seus competidors europeus: Grècia (407), Turquia (397), França (379) i Portugal (298).

La secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha donat aquestes dades assegurant que el rècord de banderes blaves confirma Espanya com a destí de vacances i situa el país al "camí de l'excel·lència".

Per Borrego, la bandera significa que s'atén correctament l'accessibilitat a les platges, la qualitat de l'aigua i de la sorra, la seguretat i la neteja; atributs que determinen la satisfacció dels turistes.

Anar al contingut