Madrid

Catalunya supera els 15 milions de turistes l'any passat, un 8% més que el 2012

Més de 15 milions de turistes han visitat Catalunya l'últim any, un 8% més que el 2012. Són la quarta part dels que van venir a Espanya. Amb 60 milions de visitants internacionals, l'estat espanyol ha recuperat el tercer lloc en el rànquing mundial de destinacions turístiques, al darrere de França i dels Estats Units, i per davant de la Xina.

RedaccióActualitzat

El turisme es consolida com un dels grans motors que estira de l'economia. La xifra de visitants estrangers continua creixent a Catalunya. L'any passat van arribar a 15 milions i mig de turistes. Això significa un 8% més que el 2012, una quarta part dels que van venir a Espanya. Per nacionalitats, l'augment més important de visitants l'han experimentat els britànics i els francesos. De fet, la meitat dels francesos que visiten Espanya opten per Catalunya.

Catalunya encapçala la llista de les comunitats més visitades. La segueixen les Illes Balears, Canàries, Andalusia i el País Valencià. Madrid, tot i el repunt experimentat al desembre, tanca l'any amb una pèrdua de turistes superior al 5%. Els que escullen l'estat espanyol com a destí de vacances són, per aquest ordre, anglesos, alemanys i francesos, malgrat que el rus es perfila com un dels mercats amb més projecció.

En el conjunt d'Espanya, al 2013 es va superar per primera vegada la barrera dels 60 milions de turistes, concretament 60,6 milions de visitants internacionals. Això suposa un 5,6% més que el 2012. Són dades del baròmetre de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

Durant la inauguració a Madrid del VII Fòrum de l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur), que reuneix els màxims representants del sector previ a Fitur 2014, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha remarcat que aquestes xifres superen el rècord establert el 2007, quan es va arribar als 58,7 milions de turistes estrangers. El cap de l'executiu ha explicat que "la nova dada del 2013 permet a Espanya recuperar el tercer lloc mundial després d'haver superat la Xina i ens situa al darrere de França, amb 83 milions, i els Estats Units, amb 67 milions".

Rajoy ha esmentat una altra plusmarca rellevant, ja que la despesa feta pels turistes internacionals entre gener i novembre s'ha situat en 55.896 milions d'euros, gairebé nou punts per sobre del conjunt del 2012. Mariano Rajoy ha assenyalat: "Aquestes magnífiques dades, lluny d'acomodar-nos han d'animar-nos a seguir treballant en el sector per consolidar el destí Espanya com a líder turístic del món. Estic convençut que entre tots ho aconseguirem".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut