Barcelona

Catalunya Sí que es Pot estén la mà a ERC i la CUP per fer una majoria d'esquerres després del 27-S

Rabell considera que tant ERC com Raül Romeva han fet una "aposta equivocada" en formar part d'una llista unitària

RedaccióActualitzat

Catalunya Sí que es Pot + ERC + CUP. La candidatura de confluència de l'esquerra alternativa ofereix una "majoria social d'esquerres" després del 27-S.

El líder de CSQEP, Lluís Rabell, estèn la mà a Esquerra Republicana i la Candidatura d'Unitat Popular després de 27S. En una entrevista a EFE, Rabell apel·la a la responsabilitat de les dues formacions per evitar una nova presidència de Convergència:

"El 28-S ERC i la CUP hauran d'acabar escollint qui presideix el Govern, o bé una majoria social d'esquerres que necessàriament hauria de ser vertebrada i liderada per Catalunya Sí que es pot, o bé tornar a fer president Mas"

Rabell creu que ERC ha caigut "presonera de l'imaginari de veure la possibilitat d'accedir a la independència per un camí recte i fàcil". Espera, però, que l'aposta de la formació d'Oriol Junqueras, "no sigui definitiva". Per això, ofereix un "un altre camí possible":

"Una majoria que faci vascular el Parlament cap a l'esquerra i obri un nou horitzó de justícia social, però també cap a un procés d'autodeterminació"

Catalunya Sí que es Pot aposta per aquest suma amb ERC i la CUP que generi una "remobilització de la societat catalana al voltant d'una àmplia majoria que faci possible el dret a decidir".

Rabell tampoc no ha tancat la porta al PSC sempre que recuperi la reivindicació d'una consulta.

La "llista de CDC"

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot considera que tant ERC com el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, han fet una "aposta equivocada" al formar part d'una llista unitària dissenyada, segons el seu parer, per "amagar" una "força desgastada" com CDC.

Per a Rabell, Convergència s'ha aprofitat de la "bona voluntat de molta gent" per evitar presentar-se "a cara descoberta", amagant-se rere figures de la societat civil, que "no governaran".

El candidat lamenta que el plantejament plebiscitari del 27-S. Diu que és una "equivocació i una maniobra, perquè es pretén esborrar tot matís polític".

"Les eleccions són tot al contrari d'un plebiscit, perquè és un terreny de presentació de programes, propostes, alternatives, balanços i matisos, mentre que un plebiscit és blanc o negre, sí o no"

50 més 1?

Rabell també qüestiona que l'independentisme hagi fixat en una majoria de 68 diputats -el 51% d'escons- la xifra mínima necessària per declarar la independència després del 27-S, encara que no tingui majoria de vots.

"Difícilment algú de l'àrea metropolitana podria entendre que en una qüestió tan decisiva el seu vot compti la meitat que un altre"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut