Els Mossos hissen la senyera en l'acte central de la Diada del 2012.
Els Mossos hissen la senyera en l'acte central de la Diada del 2012.
Barcelona

Catalunya seria solvent si se separés d'Espanya, segons el Cercle Català de Negocis

Segons un estudi del Cercle Català de Negocis, Catalunya seria solvent si se separés d'Espanya, l'atur baixaria i es podria doblar el pressupost destinat a pensions i infraestructures.

RedaccióActualitzat
El Cercle Català de Negocis afirma que en una Catalunya independent l'atur baixaria fins al 13% en 4 anys i que amb l'augment d'ingressos per impostos es podria doblar el pressupost destinat a pensions i infraestructures.

Segons un estudi que ha presentat l'organització, Catalunya seria solvent si se separés d'Espanya ja que multiplicaria els ingressos per dos; en 5 anys passaria de 30.000 milions d'euros el 2013 fins a 70.000 el 2018, entrades que vindrien sobretot de la recaptació d'impostos.

El responsable del grup d'estudis del cercle, Albert Macià, explica que l'atur també baixaria en pocs anys: "L'atur baixaria fins al 13% en quatre anys fruit de la inversió addicional que tindríem gràcies al fet de no patir el dèficit fiscal, les majors despeses socials, la creació de funcionaris, etc."

En el model d'estat que inclou l'entitat, l'IRPF i l'impost de societats baixarien un 10% i s'incrementarien partides com les de la Seguertat Social o infraestructures.

El Cercle Català de Negocis considera que l'aval de les seves dades prové del fet que han calculat les xifres sense tenir en compte cap ingrés per actius.

Anar al contingut