Barcelona

Catalunya se suma a les mostres de rebuig a la violència i es convoquen noves concentracions per dimarts

La reaparició de la banda terrorista ETA després de nou mesos d'alto el foc ha desencadenat reaccions de condemna a moltes ciutats, on s'han reviscut imatges que feia temps que havíem aparcat: les de les concentracions silencioses de rebuig a la violència i a favor de la pau així com en senyal de solidaritat amb les víctimes. A Catalunya el minut de silenci l'ha convocat la Federació de Municipis i ha estat seguit en nombrosos municipis. Aquesta entitat ha convocat noves concentracions a les localitats catalanes pel pròxim dimarts, dia 2 de gener.

Actualitzat

Molts municipis catalans han volgut mostrar el seu rebuig a l'atemptat d'aquest dissabte a l'aeroport de Barajas convocats per la Federacio de Municipis de Catalunya. A Barcelona la cita era a la plaça de Sant Jaume i ha aplegat desenes de persones, entre elles membres de l'Ajuntament de la ciutat, com l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; del Parlament, i el conseller d'Interior, Joan Saura.

El president de l'FMC, Manuel Bustos, ha fet una crida a tots els alcaldes i alcaldesses catalans perquè dimarts vinent surtin al carrer de nou per escenificar la condemna i el rebuig a la violència. Pel també alcalde de Sabadell, la convocatòria ha de ser "un referent per a la gent que creiem en la pau i la vida", i per demostrar que el camí de la violència no porta enlloc. Bustos també ha mostrat el suport del món municipal català al govern i ha dit "que no està sol". Ha reconegut que l'atemptat havia trencat moltes esperances i il·lusions però ha apostat per continuar treballant en la recerca de la pau.

El president de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, l'Acvot, Roberto Manrique, ha manifestat que ETA ha perdut l'oportunitat històrica i ha demanat una vegada més que no es polititzi les víctimes.

A Lleida, una trentena de persones han fet un minut de silenci a la plaça de la Paeria per mostrar el seu rebuig a l'atemptat terrorista a l'aeroport de Madrid. Durant la concentració, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament, acompanyada de diversos regidors del govern municipal, ha llegit un manifest que reclamava la pau per a tots els racons del país.

A Tarragona l'escenari de la concentració silenciosa ha estat la plaça de la Font, davant de l'ajuntament de la ciutat. Allà, unes 200 persones s'han concentrat per fer un minut de silenci en rebuig de l'atemptat i de la violència. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona, i hi han assistit diversos polítics tant de l'Ajuntament com de la subdelegació del goven. No s'ha llegit cap manifest ni s'ha vist cap pancarta.

A Girona, la concentració ha tingut lloc a la plaça del Vi, davant de l'ajuntament. S'hi han aplegat una vintena de persones, encapçalades per l'alcaldessa Anna Pagans. Aquesta ha estat una concentració espontània, ja que no hi havia convocatòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut