Una platja plena de gent.
Les Canàries i el País Valencià són les comunitats en què més ha pujat el nombre de turistes.
Madrid

Catalunya rep 2,5 milions de turistes fins al març, gairebé un 10% més

Només les Canàries, amb 3,1 milions, superen en visitants les dades de Catalunya

RedaccióActualitzat

Catalunya ha rebut el primer trimestre d'aquest any 2,5 milions de turistes internacionals, un 9,8 % més que el 2013, xifra només superada per les Canàries, que amb 3,1 milions de visitants se situa com la primera comunitat receptora de turisme estranger fins al març.

Segons l'enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) difosa avui pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, una mica més d'un milió de turistes van visitar Catalunya al mes de març, xifra que suposa un 4,9 % més que l'any anterior i una quarta part del total d'estrangers a Espanya.

Alemanya i els països asiàtics van ser els principals artífexs de la pujada en aquesta comunitat, on, per contra, van disminuir les arribades de turistes del Regne Unit.

10 milions a tot l'Estat, un 7,2% més

El conjunt d'Espanya va rebre 10,1 milions de turistes estrangers el primer trimestre del 2014, fet que suposa un augment del 7,2 % respecte al mateix període de l'any anterior.

A aquest increment, que es tradueix en prop de 677.000 turistes addicionals, hi han contribuït gairebé tots els principals països emissors, especialment França.

Després de les Canàries i Catalunya, les comunitats que entre el gener i el març van atreure un nombre de turistes més gran van ser Andalusia (1.168.583), el País Valencià (909.482), Madrid (991.215) i les Balears (416.001).

Totes les comunitats van registrar increments de turistes en el primer trimestre, a excepció de les Balears, on el nombre d'estrangers va caure un 24,4 %, principalment pel descens d'arribades d'alemanys i britànics.

Anar al contingut