Barcelona

Catalunya registra la inflació més baixa dels últims set anys

La inflació a Catalunya ha caigut fins al 2,6% durant l'octubre i s'ha convertit en l'índex més baix dels últims set anys, segons publica Caixa Catalunya en el seu últim informe sobre conjuntura econòmica. Els transports i l'habitatge, que solen ser molt inflacionistes, són de les partides que més han baixat.

Actualitzat

A Girona, el creixement interanual dels preus al consum s'ha situat en el 2%, que és el menor registrat des del juny de 1999, i a Barcelona ha estat del 2,6%, que també és el mínim des del febrer de 1999. A Tarragona i Lleida han crescut un 2,5% i un 2,3%, respectivament, els percentatges mínims des de l'abril del 2004.

Aquesta caiguda està vinculada a la moderació de les partides que solen ser més inflacionistes, segons l'estudi, entre les quals figura el transport, que a principis d'any va registrar la inflació més elevada (4,6%) i ara ha caigut un 1,3% amb l'estabilització dels preus dels carburants i combustibles.

L'habitatge és una altra de les partides que més han reduït la inflació: ha baixat 0,8 punts. Pel que fa als grups d'hotels, cafès i restaurants, aliments i begudes alcohòliques i altres béns i serveis, han mostrat un augment nul.

Les altres dues partides que han registrat reduccions més elevades han estat l'educació, que ha baixat 0,7 punts, i l'oci i la cultura, que ha baixat 0,5.

Pel que fa al diferencial entre Catalunya i Espanya, l'informe destaca que ha estat una dècima menor a l'octubre. Així, Catalunya ha registrat una inflació més continguda en educació, comunicació, alimentació i begudes no alcohòliques, mentre que ha estat més important en vestit, calçat, medicina, oci i cultura.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut