El ministre Montoro i el president del Congrés amb els pressupostos del 2015.
El ministre Montoro i el president del Congrés amb els pressupostos del 2015.
Madrid

Catalunya rebrà el 9,5% de la inversió dels pressupostos del 2015, la meitat del que aporta al PIB estatal

L'estat espanyol dedicarà menys a Catalunya que l'any passat, quan el percentatge va ser del 9,6%

RedaccióActualitzat

En ple enfrontament entre els governs català i espanyol per la consulta, el ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro, ha presentat aquest dimarts al Congrés el detalls del pressupost de l'Estat per l'any que ve.

Una de les primeres xifres que s'ha sabut és la inversió de l'estat espanyol a Catalunya l'any que ve, un total de 1.072 milions d'euros. Això és el 9,5% del total de la inversió, i representa la meitat del que Catalunya aporta al PIB de l'Estat, que és el 19%.

La inversió de l'Estat a Catalunya cau per sota de la de l'any passat, quan va ser del 9,6%.

Montoro ha lliurat al president del Congrés dels Diputats el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2015 perquè en comenci el tràmit parlamentari. Ho ha fet en un llapis de memòria, que recull uns comptes que, pel govern espanyol, representen la consolidació de la recuperació.

Ja se'n sabien les grans xifres des del consell de ministres de divendres, però, aquest dimarts, Montoro ha explicat els detalls de les transferències a les comunitats autònomes i del repartiment de la inversió.

Globalment, la despesa de l'estat baixa un 3% perquè el pagament del deute també disminueix i el govern Rajoy preveu menys prestacions d'ocupació per la baixada de l'atur i un augment de les pensions mínim, del 0,25%.

Pel que fa als ingressos, l'executiu preveu un augment d'un 3%, perquè estima que continuarà la recuperació econòmica. Els pressupostos, criticats per l'oposició, passaran ara el tràmit per les dues cambres de les Corts espanyoles, i es preveu que s'aprovaran definitivament el 16 de desembre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut