Madrid

Catalunya rebrà 400 milions d'euros més per a infraestructures en els pressupostos generals de l'Estat pel 2007

Els pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve recullen 400 milions d'euros més per inversions en infraestructures per Catalunya. El ministre d'Economia ha començat amb la CEOE la roda de contactes amb els agents socials i els partits per analitzar les grans xifres de l'Estat pel 2007.

Actualitzat

El secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha explicat que Catalunya rebrà l'any que ve 400 milions d'euros més per inversions en infraestructures, uns diners que representen complir amb el que diu l'Estatut català quan fixa en el 18% del total el pes de les inversions de l'Estat a Catalunya pels 7 anys vinents.

Aquests 400 milions d'euros, ha explicat Ocaña, representen un augment del 3% respecte al pressupost del 2006 d'inversió a Catalunya, una xifra relativament baixa en relació amb les inversions totals de l'Estat i que no impedirà que l'Estat augmenti les inversions en altres comunitats autònomes. Els comptes de l'any que ve tenen un sostre de despesa no financera de 142.925 milions d'euros.

El secretari d'Estat d'Economia ha admès que el debat pressupostari se solaparà en el temps amb el procés electoral en Catalunya i "obligarà a negociar i a jugar amb els terminis d'una manera molt especial". Així, el debat a la totalitat dels pressupostos tindrà lloc el 17 d'octubre, en plena campanya electoral catalana, mentre que el debat en comissió sobre el contingut i els capítols dels comptes, fins a la seva aprovació final, serà un cop passades les eleccions.

Ocaña ha fet aquestes declaracions després de la reunió que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha mantingut amb una delegació de la CEOE, encapçalada pel seu president, José María Cuevas. Un any més, Cuevas ha criticat per excessiu l'increment de la despesa pública en línia amb el creixement econòmic.

Al seu parer, el gran problema de l'economia és la inflació, que afecta la competitivitat de les empreses i, en conseqüència, el saldo negatiu del comerç exterior. Segons Cuevas, "hauria de ser una prioritat del govern" confeccionar uns comptes que parin atenció a aquests desequilibris, "però no ho està sent".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut