Primer pla d'un munt de monedes d'euros
Primer pla d'un munt de monedes d'euros

Catalunya, quarta regió d'Europa a captar més inversions estrangeres el 2015

Ho diu l'informe FDI Markets del "Financial Times", que xifra en 5.224 milions d'euros la captació d'ingressos estrangers l'any passat

RedaccióActualitzat

Catalunya va ser la quarta regió d'Europa a captar més inversions estrangeres el 2015, segons l'FDI Markets del "Financial Times".
Segons aquest índex del diari britànic, Catalunya va captar l'any passat 5.224 milions d'euros. Són les xifres que ha presentat avui el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en un acte a l'escola de negocis IESE. Es tracta de la xifra més elevada obtinguda per Catalunya des que es va crear el rànquing el 2003. L'any passat, Catalunya va ocupar la setzena posició en captació d'inversió estrangera.  

Baiget ha subratllat que Catalunya només queda superada per Escòcia, Anglaterra i Moscou. L'FDI Markets és el mateix informe que va situar Catalunya com la zona més atractiva del sud d'Europa per a la temporada 2016-2017. El conseller també ha remarcat que aquestes dades confirmen les del Ministeri d'Economia, que van indicar que Catalunya va incrementar en un 57% la inversió estrangera.

El conseller ha ressaltat el paper de Catalunya com a pol d'atracció d'inversions, però ha destacat que "molts projectes estan embussats" a l'espera que es materialitzin infraestructures com el corredor mediterrani i el tercer fil ferroviari.

Anar al contingut