Brussel·les

Catalunya perd competitivitat en el rànquing de regions d'Europa

Treu bona nota en salut, però suspèn en ensenyament, eficàcia del mercat de treball i en tecnologia i innovació empresarial

RedaccióActualitzat

Catalunya perd posicions en el rànquing de competitivitat que publica la Unió Europea cada tres anys. Així, en el del 2016 se situa en el lloc 153 d'un total de 263 regions europees, 50 més avall del lloc que ocupava fa 6 anys. Madrid, el País Basc i Navarra són les tres regions més competitives de l'estat espanyol. La regió de Londres és la primera d'Europa.

L'informe sobre competitivitat regional que publica la Unió Europea té en compte onze variables, com el de la qualitat de les institucions, de les infraestructures, de la salut i de l'ensenyament, així com l'eficàcia del mercat de treball i els avenços en tecnologia i innovació de les empreses.

Catalunya se situa per sota de la mitjana, en el lloc 153 de 263 regions d'Europa. D'aquesta manera, perd posicions respecte a l'anterior estudi fet l'any 2013 en què estava situada en el lloc 142 i, més lluny encara del 2010, quan ocupava la posició 103 entre les regions més competitives d'Europa.

Madrid, al lloc 83, i el País Basc al 119, són les úniques regions espanyoles que superen la mitjana europea.

Catalunya és de les millors d'Europa en l'àmbit de la salut, en què ocupa el lloc 18 de les 263 regions, amb una nota del 90'6 punts de 100. En canvi, suspèn en educació, situació macroeconòmica i qualitat de les institucions.

La llista l'encapçalen Londres, al sud d'Anglaterra i Utrech, a Holanda.

Anar al contingut