Catalunya, per primera vegada per sobre de la mitjana de l'OCDE en les tres matèries de l'informe PISA

Tant en ciències com en matemàtiques i en comprensió lectora, els alumnes catalans obtenen millor resultat que el de la mitjana estatal

Àgata Fàbregas /Iacma MonterdeActualitzat

Catalunya se situa per primera vegada per damunt de la mitjana espanyola i la dels països de l'OCDE en les tres matèries que avalua l'informe PISA. Tant en ciències com en matemàtiques i en comprensió lectora, els alumnes catalans obtenen millor resultat que el de la mitjana estatal.

En ciències, la matèria en què més milloren els alumnes catalans, encara queda per sota dels resultats de Castella i Lleó, Madrid, Navarra i Galícia. Catalunya obté un resultats semblants als d'Aragó i Astúries, per damunt de la mitjana espanyola, que amb 493 punts retrocedeix lleugerament respecte a les últimes proves.

 

A escala internacional, Catalunya avança posicions

En matemàtiques, Catalunya també millora i obté 500 punts, set més que en l'anterior edició. El global de l'estat guanya dos punts respecte a fa tres anys, però amb 486 punts queda lleugerament per sota de la mitjana de l'OCDE.

 

Per últim, en comprensió lectora els resultats es mantenen respecte a les proves del 2012. Catalunya obté 500 punts, lleugerament per sobre de la mitjana espanyola (496) i de l'OCDE (493).

 

En l'informe PISA, que cada tres anys pretén mesurar com els alumnes de 15 anys -a punt d'acabar l'escolarització obligatòria- apliquen el que han après en situacions pràctiques, Singapur encapçala el rànquing en totes tres matèries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut