La platja de sa Riera, de Begur, una de les que estrena bandera blava (Viquipèdia)
La platja de sa Riera, de Begur, una de les que estrena bandera blava (Viquipèdia)
Madrid

Catalunya obté 114 banderes blaves, una més que l'any passat

89 platges i 25 ports aconsegueixen aquest distintiu de qualitat, al darrere de Galícia i València

RedaccióActualitzat

Catalunya és aquest any la tercera comunitat de l'estat espanyol amb més banderes blaves, darrere de Galícia i València. En total n'hi ha 114, una més que l'any passat. Concretament, 89 platges i 25 ports tenen aquest distintiu de qualitat. Són dades de la Federació Europea d'Educació Ambiental.

A les comarques de Barcelona, vuit platges han perdut la bandera blava. A Girona n'han perdut una -la platja Gran de Port-Bou- i a Tarragona una altra -la dels Capellans a Salou-. Per contra, estrenen aquest distintiu quatre platges gironines com Sa Riera, a Begur; cinc de barcelonines, com la del Masnou o la del Pescador a Badalona, i a Tarragona, les de la Llosa i l'Ardiaca a Cambrils.

El conjunt de l'estat espanyol obté 678 banderes blaves, tres menys que l'any passat. Suma quatre platges més (577) però perd set ports esportius (101). Amb 577 platges, Espanya se situa al davant de Turquia (463), Grècia (395), França (379) i Portugal (299). Si es comptabilitzen només els ports, l'Estat ocupa el tercer lloc a escala internacional, amb 101, seguit d'Alemanya (103), Holanda (101), França (90) i Itàlia (62).

 

 

Anar al contingut