Barcelona

Catalunya obre els braços al 2017 amb pirotècnia, rellotges, campanades i pavellons plens

A Barcelona, unes 100.000 persones s'han desplaçat fins a l'avinguda Maria Cristina per acomiadar el 2016

RedaccióActualitzat

A Barcelona, ha destacat la festa popular de l'avinguda Reina Maria Cristina. L'avinguda i el fons del Palau Nacional s'han transformat, de nou, en l'escenografia per excel·lència de la festa de Cap d'Any a la ciutat. Unes 100.000 persones s'han desplaçat fins a aquesta zona de la ciutat per gaudir de l'espectacle.

Els focs artificials dissenyats per Pirotècnia Igual, la gran empresa de prestigi internacional, l'acompanyament musical i els jocs d'aigua de la Font Màgica han convertit l'espectacle en una experiència única i excepcional.

La música ha estat l'eix central d'un esdeveniment en què hi ha hagut llançadores de foc distribuïdes pels laterals de l'avinguda de la Reina Maria Cristina les quals han projectat flames que es combinaven amb altres sortidors de foc situats davant la font.

L'acte ha començat a dos quarts de dotze i ha acabat deu minuts després de la mitjanit. S'ha fet servir gairebé una tona de pólvora per il·luminar la ciutat. L'espectacle tenia un pressupost de 400.000 euros

La festa ha comportat importants restriccions de trànsit. A partir de les cinc de la tarda s'han tancat tots els accessos de vianants al voltant de la zona de la pirotècnia. Els cotxes no han pogut entrar ni a l'avinguda de la Reina Maria Cristina ni a l'avinguda Rius i Taulet a partir de les vuit del vespre. No es podien entrar recipients ni de vidre ni de plàstic al recinte de la festa.

 

Ben a prop, el Poble Espanyol ha donat cabuda, un any més, a una de les festes populars que acomiadaven l'any per excel·lència. Des de fa 28 anys aquest recinte ha estat sinònim d'acabar l'any entre multitud. En el Poble espanyol es podia trobar raïm, cava i música amb els grans èxits dels 70, 80, 90 i els hits més actuals, tot en tres ambients diferents.

Cap d'Any als teatres de Barcelona

Alguns teatres barcelonins s'han convertit en un clàssic de la nit de Cap d'Any. Molts actors han fet gairebé sempre les campanades a escena o entre bastidors. En els últims anys molta gent s'hi ha sumat, com a espectadors. Cap a la mitjanit la funció s'ha aturat per donar la benvinguda al primer dia del 2017.

Simulacre a Vallter

A les comarques de Girona, els més "matiners" a celebrar el Cap d'Any han estat els de l'estació de Vallter2000, al Ripollès. Han preparat tot d'activitats per al matí i no hi ha faltat un simulacre de campanades a les 12 del migdia.

A Girona, les campanades s'han fet a la plaça dels Apòstols, al barri vell, sota el campanar de la catedral.

A Llançà, a l'Alt Empordà, han convocat tothom a la plaça major. A Banyoles, a la una de la matinada s'han fet les campanades de foc davant de l'Ajuntament.

A Roses hi ha hagut festa amb música a la plaça Frederic Rahola i, quan s'ha acabat, els que han volgut veure els primers rajos de sol del 2017 tenien una cita amb xocolata i sardanes al cap de Creus.

A Lleida, a l'interior

A les comarques de Lleida, la majoria d'actes populars per aquesta nit de Cap d'Any s'han fet en pavellons municipals. Les baixes temperatures no convidaven a acomiadar l'any al ras.

Només d'una manera simbòlica, a Lleida s'ha fet una revetlla testimonial davant de l'antic rellotge del teatre de l'Escorxador. A la resta de municipis s'han celebrat en recintes tancats i amb molta seguretat per evitar accidents.

Tarragona, Reus i les Terres de l'Ebre

A Tarragona enguany no s'ha fet l'espectacle de llum i so a la façana de la catedral. Els organitzadors no han trobat el finançament necessari. La festa més gran s'ha viscut a la Tarraco Arena Plaça.

Reus ha continuat apostant per mantenir un acte popular a la plaça del Mercadal. Cada any, s'hi concentren centenars de persones per menjar el raïm seguint les campanades del rellotge de l'Ajuntament.

Valls ha rebut el 2017 amb una revetlla al Centre Cultural i, en poblacions com Cambrils, la Selva del Camp o l'Espluga de Francolí, ho han celebrat als pavellons.

A les Terres de l'Ebre, la festa més popular de Tortosa s'ha fet al pavelló firal de Remolins.

En poblacions com Deltebre i Vinebre han preparat festes a la plaça de l'Església. Una de les festes més populars a l'Ebre ha estat al Pla dels Catalans de l'Aldea, on ben aviat s'havien venut les 3.000 entrades que eren a la venda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut