Plantes de marihuana localitzades pels Mossos en un edifici de Bellcaire d'Urgell el gener del 2017
Plantes de marihuana localitzades pels Mossos en un edifici de Bellcaire d'Urgell al gener
Barcelona

Catalunya, nou punt d'exportació de marihuana a Europa

La proximitat amb la frontera francesa i el baix preu que té aquesta droga a Catalunya expliquen que n'hagi augmentat el cultiu per a l'exportació

RedaccióActualitzat

Catalunya s'està convertint en el nou punt d'exportació de marihuana a Europa. Només el 2016 se'n van decomissar més de 14 tones, tres vegades més que l'any anterior. La situació geogràfica i el baix preu de la marihuana a Catalunya expliquen l'augment tant pel que fa a la tinença com a l'exportació d'aquesta droga.

La demarcació de Girona és on hi ha més plantacions de marihuana. La proximitat amb la frontera francesa facilita l'exportació de la droga a França i a Itàlia. Ho ha explicat al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio l'intendent i portaveu dels Mossos d'Esquadra, Xavier Porcuna.

Segons l'intendent dels Mossos d'Esquadra, les infraestructures per al cultiu són cada vegada més sofisticades. És una opció llaminera per a bandes organitzades que veuen com la petita inversió en eines i llavors de seguida queda amortitzada. A Catalunya, el preu de la marihuana és dues vegades més barat que la mitjana europea. 

Porcuna també ha apuntat que la falta de severitat del Codi Penal a l'hora de perseguir la comercialització de la marihuana, que la castiga amb penes d'1 a 3 anys de presó, és un dels altres factors que expliquen l'auge d'aquesta droga a Catalunya. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut