Salvador Illa, secretari d'organització del PSC
Barcelona

"Catalunya no la trobarà a faltar", les paraules de Salvador Illa sobre Ponsatí

Elsa Artadi i Marcel Mauri reaccionen, indignats, a les paraules del secretari d'organització del PSC sobre la consellera destituïda pel 155

Actualitzat

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha valorat la decisió de Clara Ponsatí de marxar a Escòcia per tornar a fer classe a la Universitat de Saint Andrews. A preguntes dels periodistes, Illa ha dit que "Catalunya no la trobarà a faltar", en referència a l'exconsellera d'Educació.

 

Aquesta referència de Salvador Illa a la decisió de Ponsatí de tornar a Escòcia ha provocat diverses crítiques. Elsa Artadi, portaveu de Junts per Catalunya, ha dit que aquestes paraules només demostren el valor que els socialistes donen a la recerca i el coneixement.

 


El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, també ha retret les paraules d'Illa. Mauri ha dit que són una "falta de respecte inadmissible cap a una persona de trajectòria brillant" com la consellera Ponsatí:

 


Salvador Illa ha carregat contra Puigdemont i Comín per no haver renunciat a l'acta de diputat. Segons el socialista, són "els responsables del bloqueig" en la política catalana i els acusa d'estar portant Catalunya cap a la via de la radicalitat en deixar la investidura en mans de la CUP.

"Puigdemont i Comín, amb el seu personalisme i la seva negativa a renunciar al seu escó, han donat la clau de la investidura a la CUP, que intenta empènyer Catalunya cap al desastre"


Els socialistes demanen que es formi un govern com més aviat millor i també que s'acabin el que defineixen com a enganys als catalans. Salvador Illa diu que els partits independentistes "han proposat persones que no reuneixen les condicions per poder fer aquest treball a Catalunya". Per això ha demanat que s'accepti el "principi de realitat", que es respecti la legalitat i s'afrontin els problemes dels catalans.

Salvador Illa s'ha mostrat escèptic sobre el possible recorregut que tindrà el recurs que demà presentaran els advocats de Jordi Sànchez al Tribunal Europeu de Drets Humans, ja que no s'ha esgotat el recorregut a les instàncies judicials espanyoles.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut