Barcelona

Catalunya Música celebra el seu 20è aniversari amb l'objectiu de reforçar la seva presència a internet i ingressar a la UER

Catalunya Música ha celebrat aquest dijous el seu vintè aniversari amb els reptes d'incrementar la presència a internet, ampliar el públic de l'emissora i consolidar les transmissions de concerts i cicles de qualitat. Amb un concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya a L'Auditori, Catalunya Música ha encetat els actes commemoratius d'aquestes dues dècades d'existència durant les quals, segons el coordinador de l'emissora, Àlex Robles, s'ha contribuït a "normalitzar l'espai comunicacional del país" acostant la música clàssica a tot tipus d'oients i, a més, fent-ho "en català".

Actualitzat
Àlex Robles ha explicat que el futur de l'emissora està marcat per l'aprofundiment de la presència a internet. D'una banda, es potenciaran els recursos "online", que seran "més visibles" i permetran als oients escoltar "sincrònicament i asincrònicament" música de qualitat. De l'altra, està previst que de cara a la tardor es creï un "canal específicament per internet", que serà "complementari" a l'actual.

Més enllà de l'esforç per incrementar la presència a la xarxa, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha assenyalat que un dels objectius prioritaris de l'emissora és aconseguir l'ingrés a la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Sarsanedas ha dit que el fet de formar part de la UER permet accedir a un volum molt més gran de concerts internacionals i ha afegit que la seva intenció és poder emetre aquells enregistraments que no difongui Ràdio Nacional d'Espanya en primera opció.

Un concert a L'Auditori de Barcelona ha servit per celebrar dues dècades dedicades a la difusió de la música clàssica. El recital va incloure peces de sis compositors, i com a eix conductor: el foc, un itinerari que conduïa per les figures i caràcters que pot adoptar el foc així com el seu poder i la seva grandesa. Així, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya va interpretar peces de Händel, Stravinsky, Falla i Montsalvatge. Oients fidels a l'emissora han omplert la sala de L'Auditori en un concert que es repetirà a Vila-seca, Girona i Lleida.

Com a complement dels actes commemoratius dels 20 anys de l'emissora, s'ha editat un CD especial amb el concert inaugural que Victòria dels Àngels va fer el 10 de maig del 1987 al Palau de la Música Catalana. A partir d'aquest mes, Catalunya Música emetrà el programa "Vint anys de música", que de la mà de Jesús Rodríguez Picó recull els fets fonamentals del món musical dels últims anys i recupera concerts, programes i entrevistes. Finalment, l'emissora proposa als seus oients un viatge a Nàpols per assistir a la representació de "La Traviata", de Giuseppe Verdi, al Teatro di San Carlo, un dels escenaris de més tradició d'Europa.
Anar al contingut