Documentació d'un llançament
Documentació d'un llançament
Madrid

Catalunya lidera el nombre de desnonaments amb més de 4.000 en tres mesos

Andalusia i el País Valencià segueixen Catalunya en aquest rànquing, amb uns 3.000 llançaments.

RedaccióActualitzat

Catalunya lidera el nombre de llançaments, el desnonament final de l'habitatge, amb més de 4.000 durant el segon trimestre d'aquest any 2016, segons dades del Consell General del Poder Judicial. Andalusia i el País Valencià segueixen Catalunya en aquest rànquing, amb uns 3.000 llançaments.

Van ser 4.319 desnonament de l'abril al juny del 2016 a Catalunya. A la Comunitat de Madrid, amb un milió menys de població, n'hi va haver 1.986.

Les execucions hipotecàries baixen a Espanya, però no segueixen la mateixa tendència a Catalunya. Des de l'abril fins al juny n'hi hagut més de 3.000, cosa que representa més de 21% de tot l'Estat. En aquest cas, però, Catalunya queda al darrere d'Andalusia amb 3.491 execucions. Juntament amb el País València, sumen el 60% de les execucions hipotecàries de l'Estat, tot i que representen el 45% de la població.

Catalunya també encapçala el nombre de concursos de creditors presentats per persones físiques durant aquest trimestre i que es xifren en 400, cosa que representa el 20% de tot l'Estat.

Lloguers i hipoteques

En el global de les xifres d'Espanya, els denonaments cauen un 1,9%. N'hi ha hagut 18.391. La majoria són de lloguers, per l'aplicació de la LAU (Llei d'Arrendament Urbans). Representen el 53% dels casos. El 42% són d'execucions hipotecàries i la resta, per altres causes.

Anar al contingut