Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Irene Montero a l'entrada de la reunió amb el PSOE
Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Irene Montero a l'entrada de la reunió amb el PSOE

La situació a Catalunya separa el PSOE i Podem per un govern alternatiu al PP

Podem i En Comú Podem volen una comissió que afronti amb urgència la situació catalana i acabi amb un referèndum acordat

RedaccióActualitzat

El PSOE i Podem han acordat crear una mesa de col·laboració parlamentària i un espai de treball sobre Catalunya al Congrés, però amb discrepàncies.

La mesa neix amb l'objectiu de tirar endavant propostes que reverteixin les polítiques del PP, i l'espai de treball sobre Catalunya es crea per abordar la crisi territorial.

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha explicat que, tot i la creació d'una "instància parlamentària" que s'encarregui d'abordar la crisi territorial a Catalunya, no s'ha arribat a acordar quina forma tindrà.

El principal escull sobre la solució a la qüestió catalana és la diferència de propostes entre els dos grups. El PSOE proposa una reforma global de la Constitució amb una subcomissió al Congrés dels Diputats, i Podem i En Comú Podem volen una comissió per a la crisi territorial que afronti amb urgència la situació catalana i acabi amb un referèndum acordat.

La trobada de totes dues formacions ha estat presidida per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, que s'han centrat, sobretot, en qüestions socials, com la precarietat juvenil i la pobresa infantil, i en l'adopció de mesures per impedir que l'executiu del Partit Popular pugui bloquejar iniciatives al Parlament.

Segons ha explicat la portaveu de Podem, Irene Montero, aquesta mesa de col·laboració parlamentària servirà per potenciar el diàleg entre totes dues formacions per "tirar endavant iniciatives concretes", però també per avançar cap a la construcció d'un govern alternatiu.

"Que hi hagi entre PSOE i Units Podem una taula de col·laboració parlamentària per enfortir acords i gestionar desacords, a qui més preocupa, a qui més posarà nerviós, és a Rajoy i al PP, que avui crec que estan una miqueta més a prop de sortir d'aquest govern."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut