Preus

Catalunya, la comunitat on els productes frescos són més cars

Hi ha importants diferències entre les comunitats autònomes pel que fa als preus dels aliments. Catalunya és la regió on és més car comprar productes frescos, és a dir, fruita, verdura, peix i carn. La diferència de preu pot arribar fins al 29% respecte al lloc més barat. Ho diu un estudi elaborat per la Universitat Complutense de Madrid que ha estat presentat pel Ministeri d'Economia, on a més es constata que surt més a compte comprar aquests productes en comerços especialitzats que no als hipermercats.

Actualitzat
Surt més a compte comprar productes frescos als comerços especialitzats que als hipermercats, que, en canvi, tenen preus més competitius en adrogueria i productes envasats, segons un estudi elaborat per la Universitat Complutense de Madrid. Pel que fa a les comunitats autònomes, els preus a Catalunya estan per sobre de la mitjana. Es nota sobretot en els preus de la fruita i la verdura. Per exemple a Girona són un 29% més cars a la ciutat més barata, que és Lugo, i a Barcelona l'augment la diferència de preu és d'un 23%. Segons els experts, és difícil justificar aquesta diferència, tot i que s'addueix al nivell de renda com el factor més determinant. El secretari d'estat de Comerç, Francisco Utrera, ha dit que el ministeri està estudiant com controlar la gran pujada de preus en productes frescos. En aquest sentit, ha dit que la incorporació de l'etiqueta de l'evolució dels preus dels productes des de l'origen, proposada pel PSOE i organitzacions agràries, seria una bona solució. D'altra banda, el subsecretari del Ministeri d'Agricultura, Manuel Pacheco, presidirà demà el ple de l'Observatori de Preus dels Aliments, on s'abordarà la situació dels preus en el sector de l'alimentació el mes de setembre.
Anar al contingut