Catalunya Informació
Catalunya Informació

Catalunya Informació reforça el seu procés de renovació amb nous espais divulgatius i d'informació

L'emissora intensifica la combinació entre actualitat, immediatesa, anàlisi i divulgació, en la nova temporada que comença el dilluns 28 de setembre. "A tota hora, a tot arreu" respon a l'esperit de Catalunya Informació, que, aquesta temporada 2015-2016, portarà nous espais on es tractarà la informació a fons. Cada vespre, de dilluns a divendres i diumenge, s'emeten programes de reflexió i anàlisi per digerir el volum d'informació. Aquest any als espais temàtics s'hi afegeix, cada divendres, "Memòria setmanal", amb Marc Garriga i Xavi Escuder, un programa d'una hora on es posaran les notícies en context a partir de tot el que els serveis informatius han fet durant la setmana. A més a més, l'antena de Catalunya Informació oferirà més píndoles per analitzar a fons alguns aspectes de l'actualitat i fer divulgació de temes científics, culturals, econòmics, esportius o legals. Segons les dades de la segona onada de l'EGM del juliol passat, l'emissora té una mitjana diària de 129.000 oients.

Actualitzat

Catalunya Informació, la ràdio pública informativa líder i de referència, estrenarà la programació de la nova temporada el dilluns 28 de setembre, amb algunes novetats destacades.

PROGRAMES TEMÀTICS

La represa de la temporada regular de Catalunya Informació comporta la tornada a l'antena dels quatre programes temàtics que s'emeten de dilluns a dijous, de 21 a 22 h. L'economia, la cultura, la política i l'actualitat internacional tractades amb la cura i la reflexió necessàries.

"Economia i empresa". Cada dilluns, amb Nati Adell

Aprofundeix, analitza i explica de manera entenedora l'actualitat econòmica. Explica a fons i de manera planera les notícies econòmiques tant d'aquí com de fora: les que obren informatius i les que no, la macroeconomia i l'economia més pròxima.

També entrevista els personatges clau de l'àmbit econòmic i empresarial, mira el pols del que bull a la xarxa i ajuda a descobrir casos singulars d'innovació i emprenedoria, un bon termòmetre de la situació econòmica actual.  

"Mapamundi". Cada dimarts, amb Sergi Roca

Un espai que explica què passa al món a fons, sense presses i amb mirada pròpia. La visió dels corresponsals, de la secció d'Internacional del Departament d'Informatius i també dels millors experts que setmanalment ajuden a entendre les claus de les principals notícies de l'exterior.

Els analistes del programa seran Lourdes Vidal (IEMed), Pere Vilanova (UB), Albert Roca (UdL) i Salvador Martí (UdG). L'espai també inclourà una nova secció sobre blogs i webs d'interès, i una altra amb converses en profunditat amb reporters i la seva experiència sobre el terreny.

"Polièdric". Cada dimecres, amb Martí Farrero

L'informatiu polític de Catalunya Informació, que escaneja la setmana política i fa la dissecció dels temes que han marcat l'agenda informativa. Examina les notícies més rellevants, les analitza, hi busca explicació i claus per interpretar-les.

Martí Farrero entrevista cada dimecres un protagonista de la setmana política i obre la conversa al debat d'idees i arguments amb els dos comentaristes del programa: el catedràtic de Ciència Política Jordi Matas i el professor de Comunicació Política Toni Aira.

"Sentits". Cada dijous, amb Estel Batet

Amb l'eslògan "Sentim la cultura", el programa es proposa explicar els temes d'actualitat clau de la setmana, a partir de les històries particulars, les anècdotes i les emocions que motiven la creació artística. I també hi haurà l'agenda cultural dels ciutadans: què tenen previst fer el cap de setmana? Què han vist o sentit que valgui la pena recomanar?

El programa arribarà al tram final brindant per celebrar una bona notícia cultural amb els vins i caves que recomanarà Montse Virgili. I també sentirà la playlist de Blai Marsé, la banda sonora del programa, que s'estrenarà parlant del Festival de Sitges, que començarà el 3 d'octubre.

"Memoria setmanal". Cada divendres, amb Marc Garriga i Xavi Escuder 

Un programa on, a partir d'una selecció del bo i millor de les nostres emissores, es podrà tenir una visió global de l'actualitat informativa de la setmana. També es repassaran els continguts més escoltats del nostre web, les notícies més llegides del 324.cat i, fins i tot, es recordaran efemèrides que posaran a prova la cultura general de l'oient. A més, en Pere Rusiñol, el cap de notícies de la revista "Mongolia", donarà un cop de mà.

ESPAIS DIVULGATIUS

Catalunya Informació amplia els espais divulgatius amb la voluntat d'aprofundir en els continguts de l'actualitat. Aquests són els nous espais d'aquesta temporada:

"La discoteca", amb Blai Marsé

Blai Marsé s'encarrega cada setmana de seleccionar les novetats discogràfiques més sucoses i controvertides. Del tocadiscos a Spotify.  "La discoteca" no hi entén sobre estils, procedències ni de formats. Només li agrada la música. 

"Connexions", amb Joan Garcia

En aquest espai, parlen els usuaris de les principals infraestructures del país, els que cada dia les usen i en pateixen les incidències; a més, s'analitza quina resposta hi dóna l'administració corresponent.

"El copilot", amb Gerard Molet

Al volant del copilot, Gerard Molet, especialista en motor, farà cada setmana un volt pel món del motor. A "El copilot" hi haurà curiositats, novetats del mercat o noves tecnologies.

"Vendre's al món", espai realitzat per la secció d'Economia de Catalunya Ràdio

Són una sèrie de reportatges sobre casos empresarials d'èxit. Empreses que han apostat per la internacionalització per tal de créixer i ser més competitives, tant si és exportant com implantant-se a l'exterior o buscant socis a l'estranger.

"Tips", amb Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós

Un espai de sobretaula centrat en les cuines, els cànons, els productes i els tractats de gastronomia. A "Tips" parlen de mongetes, de peres, d'olis o de massapà; reflexionen sobre el carpaccio o la paella, i parlen de la importància de temples com El Motel. Un almanac gastronòmic per entendre que el que es menja és cultura. "Tips", un espai per digerir la gastronomia.

"L'efecte papallona", amb Coia Ballesté

"L'efecte papallona" al planeta. La contaminació de Pequín o el desgel dels pols tenen conseqüències a Catalunya. Les bosses de plàstic abandonades a la costa catalana tenen conseqüències a la costa de Turquia. Aquest és l'espai de medi ambient de les emissores de la CCMA.

"La telonera", amb Aran Mazuque

A Catalunya, la música en directe funciona. Funciona, i molt. Cada setmana hi ha concerts grans i grans concerts arreu del país. "La telonera" de la nostra emissora, Aran Mazuque, en farà la tria i recomanarà el que val la pena.

"Vinicius i Tom", amb Marta Garcia i Josep Anton Aisa

Espai setmanal centrat en els Jocs Olímpics del 2016 de Rio de Janeiro, en com es preparen els esportistes, qui es classifica o com va la construcció de les instal·lacions. Vinicius i Tom són els noms de les dues mascotes dels Jocs, en homenatge als músics Vinicius de Moraes i Tom Jobim, tots dos nascuts a la ciutat carioca.

I es reprenen, aquesta temporada 2015-16, aquests espais divulgatius:

"Bloc de mestres", amb Montse Poblet; "La poma de Newton", amb Purificació Barceló; "Lex legis", amb Maria Núria Revetlle; "L'apuntador", amb Pep Vila; "Llibres per escoltar", amb Montse Camps; "Travelling", amb Ferran Auberni; "L'hemicicle", amb Ignasi Abad; "Mapamundi. El reportatge"; "Solidaris", amb Adrià Bas, i "Generació digital", amb Albert Murillo. 

 

Catradio.cat/catinfo

Twitter

Anar al contingut