Santiago de Xile

Catalunya i Xile signen un acord sobre la memòria històrica

Catalunya i Xile han subscrit un acord de col·laboració sobre la memòria històrica. El pacte estableix activitats comunes, com per exemple un museu de la solidaritat i projectes sobre l'exili o experiències de recuperació de la memòria històrica. El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, de visita oficial a Xile, ha signat l'acord i ha destacat la seva importància, així com la germanor que comparteixen Xile i Catalunya per haver patit el drama de l'exili.

Actualitzat
Entre les propostes que inclou el pacte hi ha "una exposició a Barcelona" del museu de la solidaritat amb "obres que artistes van donar gratuïtament a Salvador Allende. El primer va ser un quadre de Miró". A més, també es tiraran endavant "projectes i estudis en relació amb l'exili, que ha estat una part importantíssima del drama de Catalunya i també del drama de Xile", ha explicat Joan Saura.

El conseller ha signat aquest conveni després de visitar Villa Grimaldi, un antic centre de detenció i tortura durant la dictadura de Pinochet. Precisament, Saura es reunirà aquest dijous amb la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, que va estar empresonada en aquest recinte, un dels símbols més sinistres de la dictadura de Pinochet. Aquí van desaparèixer més de 200 persones.
Anar al contingut