Google (Reuters)
Google (Reuters)

Catalunya i "què és el 155", el més buscat a Google a Espanya el 2017

L'atemptat a Barcelona i Carles Puigdemont també es troben en el rànquing general de les 10 cerques més repetides a Google

RedaccióActualitzat

Els rànquings són habituals a finals d'any i aquest dimecres s'ha fet públic el de les cerques més fetes a Google a Espanya aquest 2017. La categoria "General" l'encapçala Catalunya, amb un pic destacat de cerques al mes d'octubre, coincidint amb la setmana del referèndum. Aquesta cerca es va fer principalment des de Catalunya mateix.

L'atemptat a Barcelona del 17 d'agost és la segona cerca més feta i el president de la Generalitat destituït pel 155, Carles Puigdemont, la quarta. En la tercera posició hi ha Bimba Bosé, en la cinquena Ángel Nieto i en la vuitena Carme Chacón, tots tres morts aquest any.

 

Les cerques relacionades amb Catalunya també dominen en la categoria de cerques "Què és". La pregunta "Què és l'article 155" és la més feta al cercador. "Què és la DUI", la tercera i "Què és la CUP", la cinquena. En el setè lloc hi ha "Què és l'EFTA", l'Associació Europea de Lliure Comerç, que s'havia especulat que podria ser una opció per a una hipotètica Catalunya independent si quedés fora de la UE.

Els internautes també es preguntaven en segona posició "Què és la TGSS", la Tresoreria General de la Seguretat Social.

 

Puigdemont també es troba entre les "Personalitats" més buscades, un rànquing que encapçala Bimba Bosé i on hi ha quatre esportistes.

 

En l'apartat de "Com?" hi ha tres qüestions relacionades amb l'economia entre els principals dubtes que tenia la gent a Google el 2017: "Com saber si tinc clàusula sol" (5è), "Com reclamar despeses de la hipoteca" (6è) i "Com fer la declaració de la renda" (10è). El primer és "Com ets segons el teu nom".

En general, el 2017 va ser un any de preguntes. De fet, les recerques amb la paraula "com" es van realitzar fins a 10 vegades més que en anys anteriors.

 

"Eurovisió" i "HBO" destaquen en les cerques de dues categories, tant en la "General" com a "Cine, TV i Sèries". TV3 també apareix en el llistat de cerques en la categoria de "Cine, TV i Sèries".

 

Moltes de les cerques al món es van centrar en tragèdies i desastres: huracans al Carib i els Estats Units, i el terratrèmol a Mèxic. La fam a Somàlia i els refugiats 'rohingyes' també van destacar entre el més buscat a nivell internacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut