Palma

Catalunya i les Balears volen millorar les seves connexions aèries

Els governs català i balear es mostren preocupats per les connexions aèries entre les dues comunitats després que Iberia hagi deixat de volar recentment entre Catalunya i les Balears, i sigui la companyia de baix cost Clickair qui cobreixi aquestes rutes. Per aquest motiu, els dos executius mantindran converses amb la resta de companyies estatals per treballar conjuntament per millorar i incrementar les connexions aèries. Un altre dels acords de col·laboració a què s'ha arribat és el que fa referència al desenvolupament de la xarxa ferroviària a tots dos territoris.

Actualitzat

El secretari per a la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, i el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern Balear, Gabriel Vicens, s'han reunit a Palma de Mallorca en el marc dels contactes en matèria de infraestructures que els dos executius realitzen de manera regular.

Els dos governs s'han compromès a signar un conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat i el Servei Ferroviari de Mallorca, gràcies al qual tècnics de tots dos organismes intercanviaran experiències respecte al desenvolupament dels ferrocarrils. Segons el conseller balear, la xarxa ferroviària catalana està "molt desenvolupada tècnicament" i aquest acord serà "de gran utilitat" per al desenvolupament d'aquest mitjà de transport a Mallorca.

L'altre tema sobre el que tots dos governs han expressat la seva "preocupació" ha estat el de les connexions aèries entre Catalunya i Balears. Recentment, la companyia Iberia ha deixat de volar entre les dues comunitats i les rutes que operava han estat cobertes per la seva filial de baix cost, Clickair. Com ha manifestat Gabriel Vicens, amb el propòsit de "treballar conjuntament per millorar i incrementar les nostres connexions aèries", els dos executius mantindran contactes pròximament amb les principals companyies que volen a Espanya, com Iberia, Air Europa, Spanair, Vueling i Clickair.

Nadal i Vicens també han manifestat la intenció de millorar les connexions entre els aeroports balears i Europa fent servir el Prat com a escala.

Anar al contingut